Ny TV-serie om Billy the Kid med manus av Michael Hirst

Vikings-skaperen Michael Hirst står bak den nye seriesatsingen om Amerikas mest beryktede cowboy – Billy the Kid.

Denne sommeren starter innspillingen av Viaplays nye originalserie Billy the Kid om en av Amerikas kanskje mest kjente kriminelle og cowboyer.

Manuset er skrevet og produseres av Michael Hirst (Elizabeth, The Tudors, Vikings) og forventes å få premiere i 2022. Opptakene finner sted i Calgary, Canada, og til sammen åtte episoder vil bli sluppet.

Otto Bathurst skal regissere de to første episodene av den åtte episoder lange første sesongen. Serien er beskrevet som et episk romantisk eventyr basert på livet til Billy the Kid, også kjent som William H. Bonney – fra hans enkle irske røtter og hans tidlige dager som cowboy og r evolvermann til hans sentrale rolle i Lincoln County War og videre.

En spesiell lovløs

– Billy the Kid har alltid vært en helt for meg helt siden barndommen. Jeg vokste opp i Nord-England, men det gjorde ingen forskjell. Billy var en spesiell slags lovløs. Til å begynne med var han så ung, og dessuten var han ikke en psykopat som likte å drepe eller rane bare for materielle ting. Han var en lovløs mann det meste av livet, men han ønsket aldri å være det. Han ble født inn i en fattig irsk familie og ønsket å være en vanlig amerikaner, men fikk aldri være det, sier Michael Hirst, forfatter og utøvende produsent.

The Kid (2019) er siste filmatisering av historien om den legendariske revolvermannen med Ethan Hawke i rollen som sheriff Pat Garrett  og Dane DeHaan som Billy the Kid.

Billy the Kid blir beskrevet som et episk romantisk eventyr, basert på historien om den beryktede Billy the Kid (også kjent som William H. Bonney). Han hadde irske røtter og vokste opp i en lovløs og voldelig verden, men i motsetning til mange andre våpenmenn var han en snill og respektfull ung mann – som også kunne lese og telle.

Karakteren har blitt portrettert på film mange ganger før, blant annet i Howard Hughes The Outlaw fra 1943, og i Young Guns- filmene der han ble spilt av Emilio Estevez. Den siste filmen er The Kid fra 2019, med Ethan Hawke og Dane DeHaan.

Billy the Kid har blitt portrettert på lerretet en rekke ganger – blant annet i Howard Hughes The Lawless fra 1943 og Emilio Estevez i Young Guns-filmene. I tillegg har Val Kilmer portrettert ham i Gore Vidals Billy the Kid, Kris Kristofferson i Pat Garrett and Billy the Kid og sist av Dane DeHaan i Vincent D’Onofrio-regisserte 2019-film The Kid.