Strømmekrigen har blitt så voldsom at det ikke er nok lenger å ha et stort bibliotek med titler og en lav månedlig pris. Du må ha ekstra agn for å tiltrekke deg abonnenter.

Netflix fikk massevis av publisitet da de kunngjorde at de skulle gi ut en ny film til streaming hver eneste uke i året i 2021. HBO Max gjorde et grep ved å ha på premiere hver eneste av Warner Bros.’ 2021-utgivelser samme dag som kinopremieren. Disney+ har sendt Star Wars– og Marvel-serien til streaming som fortløpende serier.

Nå svarer nykommeren Paramount+. I et forsøk på å konkurrere med de større nettstedene, har de kunngjort at de slipper 1000 ny titler i juni, noe som fører til at totalt tilgjengelig på nettstedet blir «over 2500». Ifølge The Hollywood Reporter inkluderer planen deres å gi ut en originalfilm hver uke i 2022. Før det har de fått Infinite med Mark Wahlberg som opprinnelig var planlagt for kino. Filmen var først planlagt sluppet august 2020, og ble deretter presset tilbake til september i år. I stedet går den nå rett til Paramount+ i neste måned.

Nettstedet vil også ha Paramount sine 2021 sommerfilmer – som A Quiet Place Part II, Paw Patrol og en ny Paranormal Activity – 45 dager etter at de har premiere på kino. Spørsmålet er om det er nok til å slåss med Netflix og Disney+.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen