Netflix spiller inn norsk science fiction-komedie

I dag presenterer Netflix sin nye norske originalfilm Blasted, som sies å være inspirert av det virkelige UFO-fenomenet i Hessdalen.

Sci-fi-komedien er regisseres av Martin Sofiedal, manuset er skrevet av Emanuel Nordrum og produseres av Are Heidenstrøm (Bølgen) i Miso Film.

Blasted følger barndomsvennene Sebastian (Axel Bøyum) og Mikkel (Fredrik Skogsrud) når de gjenforenes på Sebastians utdrikningslag. Mens Mikkel ikke har vokst fra tenårene med en laserkuppel, har Sebastian blitt en karriereorientert arbeidsnarkoman som fester for å sjarmere potensielle kunder. Når utdrikkingslaget tilfeldigvis havner midt i en rominvasjon, er det opp til Mikkel og Sebastian å gjenforenes som den kick-ass-laserkuppel-duoen de en gang var – og slå tilbake.

Rollene inkluderer også Mathias Luppichini, André Sørum, Eirik Hallert, Evelyn Rasmussen Osazuwa og Ingrid Bolsø Berdal.

– Det er veldig spennende å produsere den første norske science fiction-komedien. Vi føler oss veldig privilegerte som kan jobbe med Netflix og lage en film i denne uortodokse sjangeren, kommenterer Are Heidenstrøm, produsent og administrerende direktør i Miso Film Norge.

Blasted vil bli lansert globalt på Netflix i 2022.

Netflix har trappet opp produksjonen av filmer og originalserier fra Skandinavia de siste månedene.