James Bond kan havne hos Amazon

I følge New York Times har Amazon lagt inn bud på Hollywood-studioet MGM på 9 milliarder dollar. Dermed kan  James Bond og Rocky havne hos strømmegiganten.

Et kjøp av MGM vil gi Amazon tilgang til 4000 titler. I tillegg spekuleres det i om at de vil bruker den flere ganger utsatte nye James Bond-filmen No Time to Die som lokkemat for flere abonnenter på strømmetjenesten.

MGM har vært på jakt etter en kjøper i flere måneder. Apple og Comcast har tidligere gitt et bud på 6 milliarder dollar som har blitt avvist. Det var uklart hvor mye Amazon kunne være villig til å bruke.Representanter for Amazon og MGM nektet å kommentere.

Etter en bølge av flere store oppkjøp er MGM et av få Hollywood-studioer som ikke har blitt kjøpt opp av et større konglomerat. På mandag ble sammenslåingen mellom Discoveru og Warner Media kjent

MGM har ifølge New York Times lett etter en kjøper i flere måneder. Apple og Comcast har tidligere undersøkt MGM og verdsatt selskapet til omtrent seks milliarder dollar.

På torsdag kunngjorde Amazon at Jeff Blackburn, en tidligere Amazon-sjef som bidro til å bygge selskapets Prime streamingtjeneste, kommer tilbake som senior visepresident for globale medier og underholdning, med tilsyn med Amazon Studios, Audible, Twitch og relaterte tiltak. Tiltaket ble sett på som understreker Amazons voksende ambisjon i Hollywood.

Totalt har MGM omtrent 4000 filmer i biblioteket. Studioet et spennende utvalg av nye filmer på samlebåndet. De inkluderer Respect, en biografi fra Aretha Franklin med Jennifer Hudson i hovedrollen, Ridley Scotts House of Gucci, med Lady Gaga og Adam Driver i hovedrollene,en animert Addams Family-oppfølger og en uten tittel 1970-tallsfilm regissert av Paul Thomas Anderson  med Bradley Cooper i hovedrollen.