Lars von Trier starter innspillingen av «Riket Exodus»

Zentropa, Viaplay og DR presenterer nå den første rekken av skuespillere som er med i den desidert siste sesongen av den legendariske serien Riket, om godt og ondt på Rikshospitalet i København.

Med Riket Exodus avslutter Lars von Triers kultserieklassiker fra 90-tallet: Spøkelseshistorien om sykehuset ved blekedammene, der ondskapen har fått fotfeste, og medisinsk vitenskap har sin daglige kamp med seg selv, med svenskene og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding av skrekk og latter.

Kjente danske stjerner som Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nicolas Bro, Peter Mygind og Søren Pilmark er noen av de mange store navnene som dukker opp i tredje og siste sesong av Lars von Triers Riket som  har forventet premiere på Viaplay i 2022.

Persongalleriet i Riket Exodus – som den tredje og siste sesongen heter – er veldig omfattende, og rollebesetningen vil derfor bli publisert jevnlig de neste månedene. Serien spilles inn i sommer i København-området.

Veteraner på rollelisten

I en av seriens hovedroller møter vi Bodil Jørgensen som søvngjengeren Karen, som ser etter svar på hva som har skjedd med karakterene fra seriens første sesonger etter siste episode av andre sesong. I Riket Exodus sovner Karen og havner på mystisk vis foran Rikshospitalet. Bodil Jørgensen er en av Danmarks mest populære skuespillere med et stort antall film-, TV- og teaterroller bak seg:

I tillegg er Ghita Nørby tilbake i rollen som anestesilege Rigmor Mortensen – nå som pasient på sykehuset som hun selv styrte i en mannsalder. Det har skjedd mye for Rigmor siden sist, og hun bruker tiden sin på å hjemsøke heisene på sykehuset.

– Å delta i Lars von Triers første Riket var for meg en livserfaring og en dypt lærerik periode i livet mitt. For meg som skuespiller og menneske var møtet med Lars en fornyelse av arbeidet jeg har båret med meg hele livet. Å være inne i Lars von Triers synsfelt, hans kameraøye, er en ubeskrivelig glede. Da en melding kom om at vi skulle avslutte Riket, og at Rigmor, altså meg Ghita, skulle bli med igjen, fordi jeg er en av de overlevende, kunne jeg ikke være lykkeligere over. Teamet av filmfolk som produksjonen har samlet er gaver hver til produksjonen. Lars von Trier er et geni, sier Ghita Nørby.

To andre gamle bekjente er også tilbake: Peter Mygind går tilbake til rollen som ga ham sitt store gjennombrudd: Den bortskjemte og selvopptatte medisinstudenten Mogge. Og Søren Pilmark er også med på rollelisten igjen. Med over fire tiår i dansk film, TV og teater har han prøvd det meste. Han kommer tilbake til i rollen som den kyniske legen Krogshøj, også kalt Krogen.

En nyhet i rollelisten er Nicolas Bro, som skal spille rollen som Balder. På sykehuset kalles han Bulder, oppkalt etter Bulder, som Jens Okking foreviget i de to første sesongene av Riket. Nicolas Bro har nettopp hatt stor suksess i rollen som Emmenthaler i Anders Thomas Jensens enorme suksess Rettferdighetens ryttere og kommer snart i Christoffer Boes kjærlighetsdrama Smagen af sult.