Thorbjørn Egners «Kardemomme By» blir animasjonsfilm

Julen 2022 er det premiere på animasjonsutgaven av  Thorbjørn Egners «Kardemomme By». Alle de velkjente innbyggerne kommer i helt ny drakt.

Innspillingen av en ny animasjonsfilm basert på Egners evigunge klassiker er nå godt i gang i Kardemomme by Filmstudio i Dyreparken, kun et steinkast fra den ekte Kardemomme by.

– Thorbjørn Egners fortelling om de tre røverne er evig aktuell og det er en fryd å få gi animert liv til denne klassikeren. Jeg ønsker å ta vare på det vi alle elsker og kjenner så godt fra før, og samtidig gi historien en leken energi gjennom det nye animasjonsuttrykket» sier regissør Rasmus A. Sivertsen.

Rasmus A. Sivertsen har regissert 10 animasjonsfilmer og en rekke serier og reklamefilmer. Han står bak filmer som Kurt blir Grusom, de tre Flåklypa-filmene, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin, Pelle Politibil, Dyrene i Hakkebakkeskogen og Kaptein Sabeltann og den magiske diamant.

Det originale universet

Det har vært viktig for filmskaperne å ivareta det originale universets stil og egenart, og samtidig utnytte filmversjonens muligheter. Familien Egner er derfor involvert:

– På bakgrunn av våre erfaringer med Dyrene i Hakkebakkeskogen har vi stor tillit til at Qvisten også med Folk og røvere i Kardemomme by vil kunne skape en film som vår far ville vært glad for», sier Bjørn Egner.

Twitterfoto Rasmus A Sivertsen

– Vi har store ambisjoner med filmen og er veldig stolte over å få lage filmer som blir en del av barns oppvekst. Mange av oss er vokst opp med Kardemomme by, og gjennom en oppfriskning av universet vil de kommende generasjoner også få et nært forhold til Egners fantastiske univers» sier produsent Heidi Palm Sandberg.

-Det er utrolig gøy at filmen om Kardemomme By filmes her i Dyreparken og at lokale krefter bidrar i produksjonen. Dette er et samarbeid vi er utrolig stolte av å være en del av, sier Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken.

Qvisten Animation er Nordens største animasjonsstudio og står blant annet bak 13 helaftens animasjonsfilmer. De siste årene har de gjort stor suksess med filmer som Dyrene i Hakkebakkeskogen (2016), KuToppen-filmene (2018 og 2020) og Kaptein Sabeltann og den magiske diamant (2019).