Trailerpremiere: Storfilmen «Margrete den første» med Trine Dyrholm og Jakob Oftebro

Traileren til den nordiske storfilmen Margrete den første er sluppet. Se Trine Dyrholm i hovedrollen som Margrete I – dronning av Danmark, Norge og Sverige -den mektigste regent i skandinavisk historie.

I tillegg finner vi Jakob Oftebro i rollen som den norske prins Olav. Morten Hee Andersen spiller dronningens adoptivsønn Kong Erik og Søren Malling spiller biskop. Margrete den første har alt som skal til får å samle et stort skandinavisk kinopublikum.

Jakob Oftebro i rollen som den norske prins Olav.

Kalmarunionen

Margrete den første handler om den sterke dronningen Margrete (Trine Dyrholm) som styrte landet da Sverige, Norge og Danmark var samlet under Kalmarunionen.

Året er 1402. Margrete har oppnådd det ingen mann har klart før. Hun har samlet Danmark, Norge og Sverige til en fredsorientert union, som hun alene styrer gjennom sin unge, adopterte sønn, Erik.

Unionen er omgitt av fiender, og Margrete planlegger derfor et ekteskap mellom Erik og en engelsk prinsesse – en allianse, som skal sikre Unionens status som supermakt. Men en konspirasjon er på vei, som setter Margrete i et umulig dilemma, som kan koste henne sitt livsverk: Kalmarunionen.

Margrete den første får norsk kinopremiere 15. oktober.