Tuva Novotny har begynt å filme sin neste spillefilm Diorama med Pia Tjelta  og David Dencik i hovedrollene.

Diorama er en dramakomedie som følger Frida og Björns kjærlighetshistorie, fra lidenskap til ekteskap til familiedannelse sett delvis fra et vitenskapelig perspektiv: hvordan skiller menneskelig oppførsel og parets mønster seg egentlig fra dyreverdenen?

– Det er et privilegium å kunne undersøke mønstrene for dualitet, med hjelp fra både forskning og vitenskap, sirkuskunstnere, dyr og noen av Skandinavias beste skuespillere. For å kunne skape både drama og humor rundt normene og stigmaet graverer vi alle rundt i forholdet vårt. Kanskje Diorama til og med kan være en trøst eller gi et innblikk. Om ikke annet, vil det være underholdende, sier regissør Tuva Novotny.

Tuva Novotny skal igjen regissere Pia Tjelta. Suksessen og samarbeidet med Blindsone har tydeligvis gitt mersmak.

Dermed er det duket for nok et interessant møte mellom Tuva Novotny og Pia Tjelta. Novotnys debutfilm Blindsone med Tjelta i hovedrollen ble nominert til Nordisk Råds Filmpris. Tjelta vant skuespillerprisen i San Sebastian for filmen. Filmen fikk også Kritikerpris i Gøteborg, Den norske filmkritikerprisen og en Amandapris i tillegg til en rekke andre priser.

Filmen spilles inn nå 2021 i Ystad og Malmö. Kinopremieren er planlagt til 2022.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen