Nå bekreftet! -Amazon å kjøpe MGM for 8,45 milliarder dollar

Etter måneder og uker med spekulasjoner slår Amazon og MGM seg sammen i en avtale hvor e-handelsgiganten kjøper MGM studioet for8,45 milliarder dollar. Avtalen er en «game changer» for hele filmindustrien.

Det er den første banebrytende avtalen i et lenge forventet ekteskap mellom tidens store teknologiske aktører og Hollywood som kan utløse en digital revolusjon i innhold og styrke strømmekanalen.

MGM har en nesten hundre år lang filmhistorie. Ved sammenslåingen utfyller de Amazon Studios, som hovedsakelig har fokusert på TV-produksjon. «Amazon vil bidra til å bevare MGMs kulturarv og filmkatalog, og gi kundene større tilgang til disse eksisterende verkene. Gjennom dette oppkjøpet vil Amazon gi MGM muligheten til å fortsette å gjøre det de gjør best: god historiefortelling, sier Jeff Bezos som har grunnlagt Amazon.

“MGM har en enorm katalog med mer enn 4000 filmer — 12 Angry Men, Basic Instinct, Creed, James Bond, Legally Blonde, Moonstruck, Poltergeist, Raging Bull, Robocop, Rocky, Silence of the Lambs, Stargate, Thelma & Louise, Tomb Raider, The Magnificent Seven, The Pink Panther, The Thomas Crown Affair og mange andre ikoner – samt 17 000 TV-serier – inkludert Fargo, The Handmaid’s Tale og Vikings – som samlet har vunnet mer enn 180 Oscar-priser og 100 Emmys, ”sier Mike Hopkins, senior VP for Prime Video og Amazon Studios. «Den virkelige økonomiske verdien bak denne avtalen er skattene i katalogen som vi planlegger å utvikle sammen med MGMs talentfulle team.»

“Det har vært en ære å ha vært en del av den utrolige transformasjonen av Metro Goldwyn Mayer. Å komme hit tok enormt talentfulle mennesker med en sann tro på en visjon. På vegne av styret vil jeg takke MGM-teamet som har hjulpet oss med å komme til denne historiske dagen, ”sa Kevin Ulrich, styreleder i MGM i en pressemelding. “Jeg er veldig stolt over at MGMs Lion, som lenge har fremkalt Hollywood-gullalderen, vil fortsette sin store historie, og ideen som ble født fra etableringen av United Artists lever på en måte grunnleggerne opprinnelig hadde til hensikt, drevet av talentet og deres visjon. Muligheten til å justere MGMs historie med Amazon er en inspirerende kombinasjon. »

Avtalen må godkjennes av amerikanske mybndigheter.