«Fast & Furious»-skuespiller tvunget til å be Kina om unnskyldning

John Cena er i dårlig vær etter å ha kalt Taiwan et land. Det likte ikke Kina. Nå beklager bryteren og skuespilleren etter kraftig påtrykk fra Kina.

– Jeg er så lei meg for feilen min, sier skuespilleren i en video.
Fast & Furious skuespiller John Cena, 44, har havnet i skikkelig blått vær. Årsaken er en uttalelse han kom med i et intervju nylig.

– Taiwan er det første landet som ser Fast & Furious 9, sa Cena i et intervju med et TV-selskap fra Taiwan.

Det fikk mange kinesere til å rase. Årsaken er den pågående konflikten mellom Kina og Taiwan. Taiwan ønsker å bli uavhengig mens Kina truer krig hvis det skjer. De mener at Taiwan er en del av landet deres.

John Cena beklager

At Cena kalte Taiwan et land tolkes av mange som å ta side i konflikten. Nå er bryteren og skuespilleren tvunget til å beklage til Kina, der han har ekstremt mange fans takket være Fast & Furious. I en video lagt ut på det kinesiske nettstedet Weibo, sier han at det var en feil å kalle Taiwan et land.

– Jeg elsker og respekterer Kina og det kinesiske folket, og jeg er så lei meg for min feil. Beklager.

Unnskyldningen hans har mottatt blandede reaksjoner på sosiale medier. Skuespillerens Instagram viser både kommentarer som takker unnskyldningen, men også de som mener at han igjen tar et politisk standpunkt.