Emma Thompson as the Baroness in Disney’s live-action CRUELLA. Photo by Laurie Sparham. © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

– Fikk sjokk av dalmatinerne

Emma Thompson (62) har vist seg som en allsidig skuespiller med en rekke roller, blant annet i eksmannen Kenneth Branaghs filmer, som Henry V, og andre filmklassikere som Howards End og Love Actually. Nå er hun å se i den nye Disney-filmen Cruella hvor hun spiller Cruella de Vil (Emma Stone) sin nemesis – motedesigneren Baronessen.

– Jeg synes ikke det var noe vanskelig å spille en ond person. Det er nok av folk som man kan la seg inspirere av. Om mannen min hadde vært her nå, hadde han sagt «hun trenger ikke å spille ond», sier Thompson spøkefullt via Zoom, og fortsetter:

– Det er ikke ofte vi kvinnelige skuespillere får tilbud om slike roller. Vi skal gjerne være så andektige og snille. Jeg synes det var en fryd å spille Baronessen og utforske mine mørke sider.

Hun mener mye av Baronessens personlighet ble til takket være kostymene designet av Oscar-vinneren Jenny Beavan, kjent for sitt arbeid på filmer som Kongens tale og Mad Max: Fury Road.

– Mye av jobben min var egentlig gjort da jeg fikk på meg de fantastiske kostymene og vandret rundt på de enorme filmsettene. Det gjorde at jeg ble Baronessen. Men selv om kostymene så fantastiske ut, var de langt fra komfortable. Jeg må vedgå at det var skikkelig ubehagelig å med veldig høyhælte sko. Vanligvis pleier jeg bare å gå flip-flopper. Kombinasjonen av å ha på seg høyhælte sko, en stor parykk, et ekstremt trangt korsett og attpåtil passe på tre dalmatinere, gjorde at det var mye å huske på, sier hun.

Foto: Laurie Sparham. © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Thompson fikk seg en stor overraskelse da hun jobbet med de særpregede dalmatinerne.

– I filmverdenene heter det seg at man aldri skal jobbe med hunder. Men hundene vi hadde på settet var så snille og lydige. Jeg har aldri vært borte i så søte hunder!

Hun kommer med en bekjennelse:

– Hundene i filmen gjør en del rampestreker. Ettersom hundene på settet oppførte seg eksemplarisk ble filmskaperne nødt til å data-animere rampete hunder i etterkant.

Selv om Thompson aldri ville oppført seg som Baronessen i virkeligheten, har hun forståelse for hvorfor rollefiguren gjør som hun gjør.

– I filmen sier hun: «Hvis jeg ikke hadde tenkt på meg selv og min egen karriere, måtte jeg ha gitt avkall på det jeg er flink til». Det synes jeg er et godt poeng. Når det er sagt, tror jeg ikke det lønner seg å være skruppelløs i det lange løp. Men jeg beundrer min rollefigurs dedikasjon til eget arbeid, sier hun.

Cruella er ute på kino og Disney+.