Se trailer: Katastrofen rammer igjen – nå er det «Nordsjøen»

Nordsjøen er en frittstående katastroefilm i samme sjanger Bølgen og Skjelvet. Denne gangen er handlingen lagt til et av verdens aller røffeste farvann.

I hovedrollen finner vi stjerneskuddet Kristine Kujath Thorp, som nylig har vært aktuell i Den største forbrytelsen og Ninjababy. Andre sentrale roller bekles av Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland og Bjørn Floberg.

Lille julaften 1969 annonserte den norske regjeringen en nyhet som skulle forandre Norge for alltid. Dagen markerte starten på Norges oljealder og et økonomisk eventyr uten sidestykke.

I den nye storfilmen Nordsjøen tar det norske oljeeventyret en dramatisk vending. En oljeplattform går plutselig ned utenfor Ormen Lange feltet. Forskerne søker desperat å finne løsningen på den tilsynelatende uforklarlige hendelsen. Norge holder pusten når det viser seg at ulykken bare er starten på noe som skal bli veldig mye mer alvorlig. Et menneskelig drama på liv og død går i gang i det tusenvis av oljearbeidere plutselig er fanget på plattformer over hele Nordsjøen. Norgeshistoriens største redningsaksjon er et faktum.

–De store havområdene utenfor norskekysten har en brutal historie som handler om stormer med orkan styrke, om voldsomme jordskjelv og om gigantiske undersjøiske ras.
Et av spørsmålene filmen stiller er om vi gjennom 50 år med oljeboring i Nordsjøen har opparbeidet oss nok kunnskap til å forstå og forberede oss på konsekvensene og de voldsomme naturkreftene som finnes i dype. I «Nordsjøen» inntreffer et slags worst case-scenario der vi skrur opp katastrofevolumet til 11. Det blir garantert heftig, forteller en entusiastisk regissør John Andreas Andersen.

Alt spilt inn i Norge

På grunn av pandemien måtte produksjonsselskapet flytte hele produksjonen til Norge hvor det har vært filmet både på land, til vanns og i lufta. Produsent Catrin Gundersen er veldig imponert over hva de har fått til og hvor hjelpsomme og imøtekommende de involverte bransjeaktørene og samarbeidspartnerne har vært.

Nordsjøen er en av de mest krevende innspillinger vi har stått ovenfor. Uten den ekstreme kompetansen og innstillingen til cast og crew hadde vi aldri kunnet gjennomført en film som dette. I Nordsjøen filmer vi ikke i varme trygge studiobygg. Situasjonen tvang oss ut til alle de ekte stedene. Det har gitt oss noen voldsomme prøvelser, men også et helt unikt autentisk utsende som vi aldri kunne fått i noe studio. Jeg er utrolig imponert over hva vi har fått til, forteller hun.