Det er nøyaktig ett år igjen til kinopremieren på Jurassic World: Dominion, men allerede i sommer vil fem minutter fra den bli vist på kino.

Colin Trevorrow har nettopp sluppet ut et første bilde fra filmen via Twitter. Her ser vi raptorlignende Moros intrepidus, en av de fjærkledde dinosaurene som er oppdaget etter at Jurassic Park kom ut i 1993.

Allerede i sommer får fansen se en første sniktitt på filmen. En 5-minutters prolog vises eksklusivt på IMAX-kinoer foran Fast & Furious 9. Deadline skriver at prologen begynner for 65 millioner år siden, da dinosaurene styrte jorden, og viser hvordan deres DNA ble oppfanget av en senere veldig verdifull mygg.
ILM (Industrial Light & Magic) har laget syv nye dinosaurer til filmen, og Michael Giacchino skriver ny musikk.

– Disse scenene er laget for å bli sett på størst mulig kinolerret. Heldigvis er IMAX-kinoene tilbake, og vi begynner å samles på kino over hele verden. Vi trenger den opplevelsen mer en noensinne, sier Colin Trevorrow.

Sniktitten vises i Norge på IMAX før Fast & Furious 9. Filmen har premiere 25. juni

Jurassic World: Dominion har premiere 10. juni 2022.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen