Paramount+: "Flatbush Misdemeanors" - Hjertevarm og klein
4Total vurdering

I en sliten leilighet i Brooklyn sitter det to trøtte typer. Læreren Dan får ingen respekt fra elevene han underviser i grammatikk og Kevin er kunstneren som ikke klarer å selge kunst, og som sover på sofaen til Dan. Til sammen har de så vidt nålen i veggen. Kampene for tilværelsen, og samt depresjonene, står i kø.

Flastbush Misdemeanors er den tragikomiske serien fra serieskaperne Kevin Iso og Dan Perlman, som også spiller hovedrollene Kevin og Dan. Dette er en beksvart komedie om fattigdom, gentrifisering, depresjoner og stoffmisbruk. Og til tross for dette dystre og nærmest nihilistiske utgangspunktet, er det også en godhjertet historie om to karer som gjør det de kan for å komme seg gjennom et hardt liv. Eller i det minste gjennom én dag om gangen.

Flatbush Misdemeanors  | TV Series (2021– ) Comedy | TV Series (2021– ) Summary: A raw comedy of city life following Dan and Kevin, who play characters struggling to thrive in their new surroundings in Flatbush, Brooklyn.
Countries: USALanguages: English

Serien er basert på Kevin Isos og Dan Permans kortfilm med samme navn.

De små konfliktene

Flatbush Misdemeanors byr hverken på store konflikter eller viktige plott. Kevin og Dan gjør sitt beste for å overleve fra dag til dag, og i møte med de konfliktene som stadig kommer i veien for dem. På veien til… vel, ingen steder, møter vi et interessant rollegalleri der kanskje ikke alle er som først forventet.

Her møter den brutale narkolangeren, som faktisk også bryr seg om barns utdanning og uskyldighet. Her møter vi også Dans overbærende stefar Kareem (spilt av Kareem Green), som tilsynelatende ikke er stort eldre enn ham selv, og som insisterer på at Dan skal kalle ham «pappa». Vi møter Dans elever, med sin totale mangel på respekt for læreren. Gjennom disse møtene og de små konfliktene som oppstår, er det helt tydelig at de to vennene Kevin og Dan er langt nede, om ikke nederst på rangstigen.

Kevin (Kevin Iso) og Dan (Dan Perlman)

Kampen for tilværelsen

Kevin, som ikke klarer å leve av kunsten han lager, antagelig på grunn av en voldsom depresjon, jobber med matlevering. Når han ved uhell velter over en flaske hostesaft som tilhører en narkolanger, blir han truet på livet og må betale ham betale ham tilbake med penger han ikke har. Og læreren Dan må løse en konflikt mellom to elevene når noen stjeler et Gucci-belte. Det er med andre ord hverken de store konfliktene eller plottene vi ser i Flatbush Misdemeanors.

Til tross for depresjon, rasisme og stadige trusler om vold, blir Flatbush Misdemeanors aldri direkte voldelig. Under kampen om hverdagen er det et lag med hjertevarme som, kombinert med en ofte hysterisk og kleine humor, gjør denne serien lysere og mer positiv enn det den i utgangspunktet kan virke som.

Men denne hverdagsligheten kan noen ganger føles frustrerende. De små konfliktene og kleine situasjonene byr på god humor, men det er ikke mye her som hjelper storyen framover. Om du ser etter en større handling, vil du ikke finne den i Flatbush Misdemeanors. Istedet er serien en tragikomisk situasjonskomedie som gir et noe statisk bilde av en sliten og trist tilværelse i Brooklyn.

«Hmm, kanskje vi kan få noe cash for denne gullfisken?»

God kjemi

Det er helt tydelig at Kevin Iso og Dan Perlman har god erfaring med å jobbe sammen. Kjemien mellom de to er kanskje det første man legger merke til, og den er med på å løfte serien opp og frem over mye annet jeg har sett i samme sjanger.

Vi følger de to i en veldig dagligdags, dokumentaraktig stil, der det nesten føles som vi også er med i rommet der alle de små konfliktene og kleine situasjonene utspiller seg. Det er lett å se at de to bryr seg om hverandre med en varme som er helt avgjørende for at serien skal fungere.

Flatbush Misdemeanors er en klein og hjertevarm serie om to trøtte og deprimerte typer. Ut ifra den beskrivelsen, så skulle man kanskje ikke tro at dette ville fungert så bra, men det gjør det så absolutt.

Denne anmeldelsen er basert på de tre første episodene av serien.

Du kan se Flatbush Misdemeanors på Paramount+.

Om forfatter

Eirik Bull er filmjournalist og kritiker. Han har utdanning innen film- og tv-produksjon, markedsføring og merkevareledelse. Eirik er redaktør for den engelskspråklige filmnettsiden FilmLore og er skriver frilans for Cinema. Han har en stor interesse for science fiction, fantasy, mytologi og popkultur.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen