Shannon Murphy gjør en imponerende regidebut med «Babyteeth»

Shannon Murphys regidebut, Babyteeth, om en ung kreftsyk jente imponerte både publikum og kritikere på filmfestivalen i Marrakech.

MARRAKECH: Babyteeth deltok i hovedkonkurransen  i Venezia og 23-årige Toby Wallace ble tildelt Marcello Mastroianni-prisen for beste unge skuespiller.

Regissør Shannon Murphy er egentlig  teaterinstruktør og filmmedie hadde aldri vært i hennes tanker forteller hun når vi møter henne på filmfestivalen i Marrakech:
– Jeg hadde ikke noen stor lidenskap for hverken film eller tv da jeg vokste opp, forklarer hun. – Jeg var veldig lidenskapelig opptatt av teater, så interessen kom ganske overraskende på Berlinalen. Jeg var der for å sette opp et teaterstykke, da jeg så kortfilmer i Generation X-delen. Jeg så kortfilmer som var  så fantastiske og unike, og tenkte at dette vil jeg gjøre – og begynte på filmskole.

Australske Shannon Murphy gjør en imponerende regidebut med Babyteeth. (Foto: Geir Kamsvåg)

Lever intenst

Babyteeth følger den dødssyke tenåringen Milla (Eliza Scanlen), som forelsker seg i den småkriminelle  narkolangeren Moses (Toby Wallace). (Essie Davis og Ben Mendelsohn spiller foreldrene til Milla.) Det som kan oppfattes som en mørk historie, blir en fargerik fortelling in Shannon Murphys regi.

Eliza Scanlen en imponerende rolle som Milla er iferd med å gjøre stor karriere. Hun har også en stor rolle som Beth i Greta Gerwigs Little Women.

– Jeg har aldri tenkt på dette som en kreftfilm. Jeg tenkte hvordan det ville være å være i den situasjonen. Rita Kalnejais, som har skrevet manuset,  baserte dette på en venn av henne som døde da hun var ung. Hun var eksentrisk og levde livet sitt på en så levende måte.  Hun var fremdeles så forelsket og kastet seg ut i livet, og levde intenst – for hun visste at dagene var talte.

Eliza Scanlen en imponerende rolle som Milla er iferd med å gjøre stor karriere. Hun har også en stor rolle som Beth i Greta Gerwigs Little Women.

-Jeg har ikke sett Little Women ennå, men jeg er spent på å se det fordi anmeldelsene er fantastiske, sier Murphy. – Den ble skutt rett før Babyteeth og Eliza hadde en fantastisk tid. Hun måtte lære å spille piano for Little Women og hun kom på min film og måtte lære å spille fiolin. Så hun tok en  febrilsk musikkundervisning. I etttertid har hun hatt suksess i New York på Broadway som Mayella Ewell i Aaron Sorkins produksjon av To Kill a Mockingbird.

Spionthriller neste

Etter at Babyteeth hadde verdenspremiere i Venezia fløy Murphy direkte til London og skjøt to episoder av den tredje sesongen av den britiske spionthrillerserien Killing Eve som er tilgjengelig på HBO Nordic.

– Det var et flott innspilling, og jeg fikk veldig god tid. Det britiske systemet gir deg faktisk dobbelt så lang innspillingstid son du har i Australia. I tillegg fikk jeg sette mitt preg på manuset og fikk med meg klipperen av Babyteeth som klipper av episodene.