Dokumentarserien «Epstein’s Shadow: Ghislaine Maxwell» kommer på Viaplay

Serien setter fokus på sexforbryteren og milliardæren Jeffrey Epsteins påståtte medsammensvorne; den britiske sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell.

Nå slipper Viaplay en granskende dokumentarserie om den mystiske, mektige og innflytelsesrike kvinnen bak Jeffrey Epstein. I påvente av høstens rettsak mot Ghislaine Maxwellslipper Viaplay nå en unik dokumentarserie om denne kvinnen og hvordan hun ble involvert i en av de mest omtalte overgrepssakene i vår tid.

Da det blir påstått at finansmannen Jeffrey Epstein angivelig har begått selvmord i varetekt, rettes søkelyset i stedet mot ekskjæresten og «madame» Ghislaine Maxwell.

I denne tre timer lange dokumentarserien granskes Ghislaine Maxwells historie helt fra barndomsårene til hun blir arrestert og siktet for flere tilfeller av trafficking.

– Det er mange tragiske historier om forbrytelser begått av menn mot kvinner, men når en kvinne som Ghislaine Maxwell blir beskyldt for denne typen overgrep dukker det opp mange spørsmål. Denne serien belyser Maxwells reise fra hennes fortid til nåtid, fra å være på toppen i samfunnet til å havne i en fengselscelle i Brooklyn i påvente av en rettssak som hele verden overvåker, sier regissør Barbara Shearer.

Gjennom flere titalls intervjuer og tidligere usett materiale fra Maxwell-familien, får seerne et innblikk i hennes liv og det komplekse forholdet til faren og mediemogul Robert MaxwellOg ikke minst hennes forhold til finansmannen Jeffrey Epstein som avventet rettsak for en rekke seksuelle overgrep mot unge jenter.

Serien kommer på Viaplay 27. juni.