«Fast& Furious 9» – Diesel på høyoktan!

5

F9 er et pyroteknisk actionhalleluja som vil føre til vekkelse langt utenom amcar-miljøet i Halden og blant rånerne i Bø!

F9 tar den helt ut. Åpningssekvensen alene er et fyrverkeri av action som er mer enn nok til en gjennomsdnittlig actionfilm. Den fortsetter med et underholdende kaos.

Selv om den mangler noe i nærheten av et troverdig plott gjør den absurd morsomme handlingen og den sjarmerende rollebesetningen det til stor underholdning. Det er bare å fylle popkornbegrene og storme på kino!

F9 er til tider latterlig over-the-top, men så er dette en film hvis viktigste funksjon er å gi publikum et par timers lettbent underholdning – og det lykkes den med til de grader. Med Justin Lin i registolen har dette blitt en vanvittig berg- og dalbane som tar oss med fra enslig farm på landsbygda til det ytre rom.

Nytt liv

Etter hendelsene i F8 har Dom Toretto (Vin Diesel) og Letty (Michelle Rodriguez) trukket seg tilbake fra sine actionfylte liv. Det kunne selvsagt ikke vare.

Etter å ha blitt gjenforent med sine gamle lagkamerater Roman (Tyrese Gibson), Tej (Ludacris) og Ramsey (Nathalie Emmanuel), finner de seg snart på jakt etter en mystisk styringsenhet som gir brukeren muligheten til å hacke hvilken som helst datamaskin på planeten. Opprinnelig nektet Dom å bli med på oppdraget, men ombestemmer når han oppdager at lillebroren Jakob (John Cena) er involvert i tyveriet og at han har Chiper (Charlize Theron) som han kjempet mot i den forrige filmen. Når Dom får også vite at Jakob planlegger å ta kontroll over alle våpen på jorden, tar storebror grep.

Etter hendelsene i F8 hadde Dom Toretto (Vin Diesel) og Letty (Michelle Rodriguez) trukket seg tilbake fra sine actionfylte liv – det varte ikke lenge.

Full action

Å prøve å forklare plottet nærmere blir er håpløst og meningsløst; F9 er en blanding av action og slapstick-komedie. Her er det ikke handlingen, men actionscenene og humoren som bærer filmen. Det spares ikke på noen av delene.

Regissør Justin Lin tar oss med på rundtur jorden rundt fra Mexico til Tokyo med avstikkere til Tblisi og Edinburgh og videre ut i verdensrommet.

Justin Lin har ikke latt seg begrense til jordas overflate. Han sprenger alle grenser når han sender våre helter ut i verdenrommet i en sliten amerikaner ikledd gamle dykkerdrakter. Eat your heart out NASA!

F9 er pakket inn i skuddvekslinger og eksplosjoner gjennom to og halv heseblesende timer. Justin Lin balanserer det hele elegant på slakk line hvor han hele tiden beveger seg fra action til komedie.

Det som begynte som Rob Cohens midtlivskrise med The Fast And The Furious i 2001 har utviklet seg til den største action-serien på kino noensinne. Det er en macho-såpeserie som overgår det meste.

F9 er en popcornfilm festet til en rakettmotor!