Spielberg satte foten ned for ny «Haisommer»

Hvis det  er noe som er sikkert i Hollywood så er  det er at ingen titler er immune mot nyinnspilling hvis studioene ser penger i en «oppdatering».

Universal ønsket å gjøre en nyinnspilling av klassikeren Haisommer fra 1975. Universal Pictures håpet på en remake av den banebrytende skrekkfilmen. De presenterte ideen til Spielberg om å få ham som produsent, men filmskaperen nedla veto mot studioets forslag – og slik ble det.

Rapporten kommer fra Deadlines artikkel om Spielbergs nye avtale med Netflix. Spielberg-selskapet Amblin Partners skal produsere flere nye filmer i året for strømmetjenesten. En ny Haisommer vil sannsynligvis ikke være en av dem.

Haisommer var banebrytende. Før den kom tilhørte ideen om en gigantisk killer-hai territoriet til trashfilmprodusentene. Konseptet passet for produsenter som ønsket billige B-film med blod og bikini. Ingen filmskaper med selvrespekt ville skitne til hendene med en slik salig blanding.

Haisommer (1975) regnes som en av de første moderne sommer-blockbusterne og har fått to oppfølger i henholdsvis 1978 og 1983 pluss en flere filmer som er sterkt inspirerte av den.