Hvis det  er noe som er sikkert i Hollywood så er  det er at ingen titler er immune mot nyinnspilling hvis studioene ser penger i en «oppdatering».

Universal ønsket å gjøre en nyinnspilling av klassikeren Haisommer fra 1975. Universal Pictures håpet på en remake av den banebrytende skrekkfilmen. De presenterte ideen til Spielberg om å få ham som produsent, men filmskaperen nedla veto mot studioets forslag – og slik ble det.

Rapporten kommer fra Deadlines artikkel om Spielbergs nye avtale med Netflix. Spielberg-selskapet Amblin Partners skal produsere flere nye filmer i året for strømmetjenesten. En ny Haisommer vil sannsynligvis ikke være en av dem.

Haisommer var banebrytende. Før den kom tilhørte ideen om en gigantisk killer-hai territoriet til trashfilmprodusentene. Konseptet passet for produsenter som ønsket billige B-film med blod og bikini. Ingen filmskaper med selvrespekt ville skitne til hendene med en slik salig blanding.

Haisommer (1975) regnes som en av de første moderne sommer-blockbusterne og har fått to oppfølger i henholdsvis 1978 og 1983 pluss en flere filmer som er sterkt inspirerte av den.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen