Paramount+ satser på lokalt innhold i Norden

Den kommende sci-fi-antologiserien The Dark Labs utforsker menneskers forhold til teknologi og er den første svenske serien fra Paramount+.

Antologiserien består av åtte kortfilmer som alle har sci-fi-elementer, men som også er inspirert av andre sjangre som drama, action og komedie. The Dark Labs er en filosofisk serie som utforsker temaer som kunstig intelligens, potensielle fremtidige kriminelle sanksjoner og teleportering. Hver episode er mellom 5-15 minutter lange og er fulle av overraskende vendinger, inspirert av serier som Black Mirror og Love, Death, and Robots.  Serien er spilt inn i Sverige, Island og Los Angeles.

Den svenske duoen Karl Thyselius og Thobias Hoffmén har skrevet, regissert og produsert tre av episodene. Thyselius har vunnet en rekke priser på internasjonale filmfestivaler og har oppnådd millioner av seere på YouTube med pilotepisoden Secret Chord.

– Vi er glade for å jobbe med denne kreative og dynamiske duoen, og bringe disse historiene til liv som en Paramount+ Original. Dark Labs er et unikt, visuelt imponerende, lokalt prosjekt. Vi er alltid glade for å støtte og være en del av slike spennende produksjoner som kommer fra markedet vårt, sier Karolina Stallwood, Senior Director Entertainment i ViacomCBS Nordics.

– Det har vært en drøm å se dette lidenskapsprosjektet gå fra å være en enmannsforestilling til å involvere mange mennesker, deriblant Thobias som skrev og regisserte tre av episodene. Og det å bli plukket opp av Paramount+, som har gitt oss total kreativ frihet, er bare fantastisk. Jeg gleder meg til å bringe denne serien til publikum, sier Karl Thyselius.

– Karl ringte meg som for to år siden og spurte meg om jeg ville lage en film på Island. ”Når”, spurte jeg. ”På fredag”, svarte han. Jeg spurte om hvilken film det var. ”Jeg vet ikke, skriv en” sa Karl. Og det oppsummerer ganske mye denne opplevelsen. Jeg har virkelig hatt glede av den eksperimentelle arbeidsflyten på disse filmene drevet av vår kjærlighet til filmproduksjon, der vi ikke har hatt tid til å tenke på alt, men i hovedsak fulgt instinktene våre, sier Thobias Hoffmén.