Vin Diesel satte fart på kinosommeren -suveren på Kinotoppen

F9 ble den suverene kinovinneren i helgen. Til tross for begrensningene på maks 200 per sal kjøpte 66.382 billetter til filmen. Det betyr i praksis mer eller mindre utsolgte saler over hele landet.

Det er ingen tvil om at den høyoktane filmen med Vin Diesel i hovedrollen er den som kommer til å fylle kinosalene de nærmeste ukene. Det er den popkornfilmen alle har ventet på.

Suveren vinner

F9 haer en helt suveren førsteplass. Nummer to på Kinotoppen er helgens andre premierefilm Croods – En ny tid med 4.934 solgte billetter. Det sier det meste om F9 omsetning.

Til sammenligning har den forrige store popkornfilmen som sluppet i mai, Godzilla vs Kong, solgt 48.081 billetter i løpet av åtte uker. Den ble sluppet perioden med stengte kinoer i Oslo og ellers strenge restriksjoner, men det forteller minst like mye om hvor etterlengtet en film som F9 i har vært.

Etterlengtet

Ingen tvil om at fart og humor er noe alle har sett frem til og F9 tar den helt ut. Åpningssekvensen alene er et fyrverkeri av action som er mer enn nok til en gjennomsnittlig actionfilm. Den fortsetter med et underholdende kaos.

Selv om den mangler noe i nærheten av et troverdig plott gjør den absurd morsomme handlingen og den sjarmerende rollebesetningen det til stor underholdning.

Med Justin Lin i registolen har dette blitt en vanvittig berg- og dalbaneopplevelse.

30. juli er det premiere på Tommy Wirkolas I onde dager med Aksel Hennie i hovedrollen. En film som har potensialet til å bli seinsommerens store kinosuksess.