Trailerpremiere: «Jag är Zlatan» – en gave til alle som elsker fotball

10. september er det kinopremiere på filmen Jag är Zlatan. Nå kan du se traileren hvor vi får se når politiet kommer hjem til hovedpersonen.

Nesten nøyaktig ti år etter at Zlatan Ibrahimovic og forfatteren David Lagercrantz ga ut boka Jag är Zlatan Ibrahimovic, kommer filmen samme navn nå. Det er den gripende historien om den  lille gutten fra innvansdrerbydelen Rosengård i Malmö som ble en av verdens beste fotballspillere. Boken ble solgt i over 1 million eksemplarer bare i Sverige. I Norge har den solgt mer enn hundre tusen eks og er dewt sist tiårs mest solgt biografi. Det sier mye om potensialet til dene filmen.

Rollene til Zlatan Ibrahimovic er delt inn i en yngre av Dominic Andersson Bajraktari og en eldre av Granit Rushiti.

David Lagercrantz og Jakob Beckman står bak manus og regissør er Jens Sjögren.

– Zlatan er ikke bare en fantastisk fotballspiller. Han er en makeløs historie også. Hans reise fra oppveksten i Rosengård til verdensscenen har blitt vår kanskje mest klassiske underdog-historie. Vi ønsket å fange kompleksiteten i den historien, og fremheve smertepunktene og vriene, sier David Lagercrantz, som var med på å skrive manus sammen med Jakob Beckman.

Zlatan har vært involvert i produksjonen «en god del», og hans oppfordring til teamet var «gjør en så jævla god film som mulig».

Politiet på døra

I traileren ser vi Zlatan Ibrahimovic gjøre sine første triks i FBK Balkan, få besøk av politiet i barndomshjemmet sitt, havne i en kamp med lagkamerater i Malmö FF – og få sitt gjennombrudd i den store fotballverdenen.

I traileren får vi vi se både skuespilleren Dominic Andersson Bajraktari som spiller den unge Zlatan (11-13 år) og skuespilleren Granit Rushiti som spiller den litt eldre Zlatan (17-23 år).

– Zlatan har blitt «større enn livet», men vi kommer tilbake til denne sårbare og sårbare fyren som ikke blir sett og må stenge seg inne. Jeg synes det er jævla kult å se nå at han er så kongelig, å forstå hvor sårbar han var og hvor nær det var at han gikk en annen vei til kriminalitet. Det var nær at han ikke ble tatt inn i et lag, han ble tatt inn fordi noen så ham og fordi han kjempet så hardt inn i helvete, sier David Lagercrantz til Expressen.

Filmen har svensk premiere 10. september.