En ung Tony Soprano er i fokus i den kommende dramafilmen The Many Saints of Newark. Historien foregår på 1960-tallet, noen tiår før han ble mafiasjefen vi husker fra HBOs suksesserie The Sopranos.

Men hvem er den portrettlike mannen som får spille Tony Soprano som ung mann? Vel, ikke mindre enn 22 år gamle Michael Gandolfini, sønn av James Gandolfini som gjorde rollen i seks sesonger.

I følge regissør Alan Taylor er dette først og fremst historien om Dickie Moltisanti (spilt av Alessandro Nivola). Karakteren er far til Christopher, kjent fra TV-serien, og hadde en viktig rolle som mentor for unge Tony:

– Han er, etter min mening i det minste, en klassisk Sopranos-mann av forskjellige grunner. Derfor kan vi gjennom ham utforske den samme typen temaer som vi kjenner igjen fra serien, sier Alan Taylor til IGN.

Sjekk ut den første traileren her:

Norsk kinopremiere 24. september

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen