Lena Olin og Rolf Lassgård sammen i «Andra akten»

5. juli starter innspillingen av Andra akten– en historie om vennskap, livsglede og håp. Hovedrollene spilles av Lena Olin og Rolf Lassgård som her lager sin første film sammen noensinne.

Regissøren er Mårten Klingberg og produsenten er Johanna Bergenstråhle for Nordisk Film. Filmen blir spilt inn i Göteborg og Stockholm og forventes å ha en kinopremiere høsten 2022.

Livet som en nylig pensjonert person kunne vært bedre. Evas eksmann flytter inn over gaten med sin nye kone, og Evas sønn virker uforståelig lei av morens kjæledyr og vil klare seg selv. Hva skal Eva gjøre med all sin tid? En ekstra mulighet dukker opp som Eva ikke kan motstå – den store stjerneskuespilleren, den eksentriske Harald Skoog, har fått hjerneslag og trenger rehabilitering i sitt eget hjem. Det som begynner som en katastrofe, vokser til et varmt vennskap, spirende livsglede og et håp om at livet ikke er over. Faktisk har det kanskje ikke en gang startet.

Elskede svenske stjerner

I løpet av sin anerkjente internasjonale karriere har Lena Olin (Eva) deltatt i en rekke anerkjente produksjoner. Gjennombruddet hennes kom med Tilværelsens uutholdelige letthet, som ble fulgt av Chocolat, The Reader og TV-serien Hunters for bare å nevne noen. For sin rolle i Enemies, A Tale of Love ble Lena tildelt New York Film Critics Award for beste kvinnelige birolle og fikk også en Oscar-nominasjon.

Rolf Lassgård (Harald), to ganger tildelt den svenske filmprisen Guldbaggen og en av Sveriges mest elskede skuespillere og har blitt sett i utallige roller. Fra presten Lasse som tør å ta steget og komme ut som Marianne i Min pappa Marianne til råbarsk politi i Jegerne og gretten vaktmester i Hannes Holms dobbelt Oscar-nominerte En mann ved navn Ove, for hvilken Rolf ble tildelt en Guldbagge.

Slippe seg fri

– Dette er en historie om å våge å gi slipp på ambisjonen om å være så jævla perfekt! Å finne ut akkurat når vi tør å innrømme oss helt tapt. Å være menneske som menneske! Elsker også at hovedpersonene er fra ‘forskjellige planeter’, men samlet av skjebnen. Å få jobbe med Rolf for første gang er fantastisk moro. Trygt og spennende samtidig. Som å få det sammen med nabogutten! For en sommer!, sier Lena Olin.

-Det blir utrolig morsomt og spennende å jobbe med Lena! Å kunne dykke inn i denne hverdagslige, men også magiske historien sammen, føles veldig behagelig. Karakterene våre kommer fra helt forskjellige verdener og er veldig forskjellige, men når de blir kjent, oppstår kjemi mot alle odds. Å kunne jobbe med Mårten igjen i en helt ny sammenheng er en bonus, sier Rolf Lassgård.

I anndre roller finner vi blant annet Charlie Gustafsson, Anneli Martini, Lars Väringer, Görel Crona ogSelina Ukkonen .