Innspillingen av tidenes dyreste norske film er i gang i Bergen

I tillegg til Kristoffer Joner, har ytterligere to av Norges største skuespillere hovedroller i filmen: Pål Sverre Hagen og Ine Wilmann. Sammen spiller de tre karakterer som belyser ulike sider av krigsseilernes skjebne. 

Ine Wilmann spiller Cecilia som kjemper for å overleve gjennom krigsårene i Bergen. Cecilias mann er krigsseiler og hun er alene med tre barn og står midt i bombingen av Holen skole.

– For meg er det viktig å fortelle kvinnenes historie fra krigen. Regissør Gunnar Vikene har skrevet et fantastisk manus som jeg mener evner å løfte fram det relevante fra vår egen krigshistorie; mennesker som må leve med konsekvensene av en krig som er helt utenfor deres kontroll, sier Ine Wilmann.

– For meg er det viktig å fortelle kvinnenes historie fra krigen, Ine Willmann. Foto Stian Servoss

Pål Sverre Hagen og Kristoffer Joner spiller for første gang sammen på film. Pål Sverre Hagen spiller sjømannen Sigbjørn. Kristoffer Joners karakter Alfred og Sigbjørn er barndomsvenner og befinner seg midt ute på Atlanterhavet når andre verdenskrig bryter ut.
– Krigsseilerens skjebne er en underfortalt historie som fortjener å belyses og jeg er utrolig glad for å være en del av denne filmen. Det er også en stor bonus å få spille med Kristoffer og Ine som er skuespillere av absolutt første klasse, sier Pål Sverre Hagen.

Episk fortelling

Krigsseilerens episke fortelling spenner over flere tiår og følger Alfred, Sigbjørn og Cecilia fra 1939, før andre verdenskrig kommer til Norge og frem til 1970.

Regissør og manusforfatter Gunnar Vikene tar for seg en historie som aldri har blitt fortalt på film tidligere: Den utrolige og sanne historien om helt vanlige nordmenn som ofret alt for vår frihet og hvis innsats var helt avgjørende for at de allierte vant andre verdenskrig.

Foto Stian Servoss

Innspillingen til har nå kommet til Bergen, etter opptak i Tyskland og på Malta.

En viktig del av filmen handler om krigsårene i Bergen og bombingen av Laksevåg og Holen skole, hvor 193 mennesker mistet livet. Dette var største sivile tapet ved en enkelthendelse i Norge under andre verdenskrig.

Krigsseileren forteller historien om sjømannen Alfred, en arbeiderklassegutt og nybakt trebarnsfar i Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir beordret til fronten i en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. De to mennene kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.  Parallelt følger vi Cecilia og barna hjemme i Bergen og deres tilværelse gjennom krigsårene.
 
Krigsseileren får kinopremiere 7. oktober 2022.