En mer enn to minutter lang, like intens som den er storslått, trailer introduserer historien om ridderen fra det 14. århundre ki Matt Damos skikkelse.

Ridderen Jean de Carrouges (Matt Damon), kjemper til døden mot sin adelsmann, Jacques Le Gris (Adam Driver), etter Carrouges kone (Jodie Comer) anklager Le Gris for voldtekt. Kong Charles VI erklærer at ridder Jean de Carrouges skal avgjør sin tvist med sin adelsmannved å utfordre ham til en duell.

Traileren viser storslagne scener som kan minne om Scotts Oscar-vinnende mesterverk Gladiator.

Filmen er basert på boken «The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France» av Eric Jager. Manuset er skrevet av Damon, Ben Affleck og Nicole Holofcener. Affleck dukker også opp i filmen som greven Pierre d’Alençon.

Filmen får amerikansk kinopremiere 15. oktober. Norsk premieredato er ennå ikke klar.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen