Pedro Almodóvars «Parallel Mothers» blir åpningsfilmen i Venezia

Parallel Mothers, regissert av Pedro Almodóvar, blir åpningsfilmen på den 78. filmfestivalen i Venezia som foregår i perioden 1. til 11. september 2021.

I rollene finner vi  Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde og Aitana Sánchez-Gijón, samt Julieta Serrano og Rossy De Palma.

“Det var i Venezia, i 1983, at jeg ble gjenfødt som regissør, sier en begeistret Pedro Almodóvar i en uttalelse,»i forbindelse med at Mørkets søstre var med i line-upen Midday Midnight. Trettiåtte år senere har jeg blitt bedt om å åpne festivalen. Jeg kan ikke uttrykke den gleden og æren jeg føler, og hvor mye dette betyr for meg, uten å gå inn i selvgratulering. Jeg er veldig takknemlig for festivalen for deres anerkjennelse, og jeg håper å leve opp til denne æren.”

Parallel Mother åpner filmfestivalen i Venezia. Og som vanli innehar Penelope Cruz en av hovedrollene.

Festivalens direktør, Alberto Barbera, uttalte at han var «takknemlig overfor Pedro Almodóvar for å gi oss privilegiet å åpne filmfestivalen med sin nye film; et intenst og følsomt portrett av to kvinner som kjemper med problemene og uforutsigbare komplikasjoner som følger med deres spesiell opplevelse av morskap, et portrett av kvinnelig solidaritet og av en form for seksualitet som leves i full frihet og uten hykleri, mot en refleksjon over det uunngåelige behovet for sannhet, som uten videre må forfølges. Det markerer en hjertelig velkommen retur til Venezia-konkurransen om vinneren av Æres-Gulløven i 2019, mange år etter suksessen til Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd, som etablerte ham som et internasjonalt navn «.