Bent Hamers «The Middle Man» til Toronto

Ett år forsinket får Bent Hamers The Middle Man premiere på årets filmfestival i Toronto. Filmet har tidligere blitt beskrevet som et bisarr blikk på Trumps USA.

Filmen skulle opprinnelig hatt premiere på fjorårets  festival, men ble ikke ferdig i tide. Filmens vises i seksjonen Special Presentations. Også Joachim Triers Verdens verste menneske vises i samme seksjon.

I The Middle Man møter vi Frank Farrelli (Pål Sverre Hagen) som påtar seg jobben som mellommann i den gudforlatte byen Karmack, USA, et samfunn i en depresjon så dyp at de trenger en mellommann for å kommunisere mer av de dårlige nyhetene.

Filmen bygger på andre del av Lars Saabye Christensens roman Sluk. Filmen er en svart komedie. Når en serie ulykker og dødsfall oppstår, blir en ‘middelmann’ ansatt for å gi den dårlige nyheten til offerets pårørende. Filmen beskrives som en «mørk, men humoristisk film med et snev av kjærlighet og en smule håp. Et bisarr blikk på Trumps USA.»

Filmen beskrives som en «mørk, men humoristisk film med et snev av kjærlighet og en smule håp. Et bisarr blikk på Trumps USA.»

Dyster fremtid

Frank Farrelli (Pål Sverre Hagen) bor i Karmack, en liten by i Midtvesten sammen med moren sin etter å ha mistet jobben på jernbanestasjonen da den ble lagt ned for noen år siden.

Som mange små steder i Nord-Amerika, og til og med noen større og kjente byer som Detroit, har byen Karmack ingen jobber å tilby eller fremtidsutsikter for innbyggerne.

Byen Karmack, med sin minkende befolkning og elendige økonomi styres av sheriffen, doktoren og pastoren – den såkalte kommisjonen – som driver byen så godt de kan. Men Karmack opplever et økende antall ulykker og dødsfall, og kommisjonen innser at de trenger litt hjelp, noen til å formidle de smertefulle meldingene til de pårørende når en uheldig hendelse inntreffer. Kommisjonen ser ikke noe annet alternativ enn å ansette en mellommann, og Frank Farrelli blir ansatt som Karmacks første offisielle mellommann. Han tar sin nye jobb svært tilbakelent  og blir snart byens fyrtårn av dårlige nyheter.

Bent Hamer har fått med seg et norsk stjernelag bestående av blant andre Pål Sverre Hagen, Aksel Hennie og Trond Fausa i tillegg til Tuva Novotny.  I tillegg finner vi kanadiske Kenneth Welsh, Don McKellar og Paul Gross på rollelisten.