«Jungle Cruise» – Jungel-eventyr for hele familien!

5

Dypt inne i Amazonas’ jungel, langs en av de hemmelige elvene, finnes det et magisk tre som kan gi evig liv. Mange har lett etter det, men ingen har funnet det og kommet levende tilbake. For jungelen beskytter sine hemmeligheter med forbannelser, feller og dyreliv med smaken på menneskekjøtt!

Jungle Cruise begynner med en prolog der vi blir fortalt historien om en gruppe spanske konkvistadorer og deres eventyr til Amazonas for å finne dette magiske treet. Dette går selvfølgelig ikke bra, og denne gruppen eventyrere, som mange før dem, forsvinner dypt i jungelen. Det hele minner meg veldig om scener Pirates of the Caribbean-filmene med tanke på stemning, lyd, visuelle effekter og mer. Og det er absolutt en god ting!

Jungle Cruise (2021) 127min | Action, Adventure, Comedy, Fantasy | July 30, 2021 (United States) Summary: Based on Disneyland's theme park ride where a small riverboat takes a group of travelers through a jungle filled with dangerous animals and reptiles but with a supernatural element.
Countries: United StatesLanguages: English

Actionheltinne i en manns verden

Handlingen flytter seg videre til 1919. Forsker og eventyrer Lily Houghton (spilt av Emily Blunt) besøker klubb for oppdagelsesreisende i England for å finne en gjenstand som kan lede henne til livets tre. Med tanke på at året er 1919, er det selvfølgelig bare menn som driver med slike aktiviteter, og kvinner har ikke adgang. Forviklinger oppstår, spesielt når den onde (og hysterisk over-the-top) tyske adelsmannen Prince Joachim (spilt av Jesse Plemons) ankommer for å finne samme gjenstand.

Ferden går videre til Amazonas der Lily og broren MacGregor (spilt av Jack Whitehall) hyrer den falleferdige elvebåten til Frank «Skipper» Wolff (spilt av Dwayne Johnson). Etterfulgt av Prince Joachims ubåt (ja… ubåt!), vandøde konkvistadorer og alle mulige farer jungelen kan hive på dem, blir det en jakt innover i Amazonas for å finne livets tre.

Frank «Skipper» Wolff (Dwayne Johnson) og Lily Houghton (Emily Blunt)

En gammel myte

Dette er selvfølgelig ingen spesielt original historie. Lily er helt tydelig en kvinnelig Indiana Jones, og jeg kan se inspirasjon fra filmer som Romancing the Stone, The Mummy og andre eventyrfilmer i den sjangeren. Legenden filmen bygger på er også kjent fra Sør-Amerikansk mytologi, som også var et tema i blant annet Darren Aronofskys fantastiske The Fountain fra 2006 (som utenom det var en veldig annerledes film). Men originalt eller ei, så er det iallefall skikkelig gøy, og det er jo det viktigste.

Eventyret opp Amazonas-elvene med Dwayne Johnson og Emily Blunt er full av fart, action og spenning. Dette er flott familieunderholdning, og jeg kan levende forestille meg hvordan jeg hadde elsket denne hyllesten til Indiana Jones som 12-åring. Og selv nå som godt voksen, vet jeg at dette er en film jeg gjerne ser igjen.

MacGregor Houghton (Jack Whitehall), Lily Houghton (Emily Blunt) og Frank «Skipper» Wolff (Dwayne Johnson)

Stilren og morsom

Jungle Cruise er en film som vet hva den vil være, og får det til. Filmen føles som den Disneyland-attraksjonen den er inspirert av. Kjemien mellom Dwayne Johnson, Emily Blunt og Jack Whitehall er kanskje det beste her. De tre hovedrollene løfter hverandre opp. Humoren sitter løst og det er plenty av action. Og de ordspillene til Dwayne Johnson fikk meg til å le mer enn jeg egentlig tørr å innrømme.

Så om du liker action, eventyr og mytologi i en familievennlig innpakning, er er Jungle Cruise en film for deg. Bare husk å ha det gøy, og ikke ta det alt for seriøst. Dette er tross alt en film inspirert av Disneyland. Og for all del, ta med nok popcorn for hele familien!

Jungle Cruise har premiere på norske kinoer 28. juli, og på Disney+ Premiere Access 30. juli.