Paramount+ med eksklusiv 40-årsjubileumsvisning av «Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark»

En spesialvisning av den evige 1981-filmklassikeren fra Paramount Pictures sitt bibliotek vil finne sted i Oslo den 10. august. 

For å feire 40-årsjubileet til filmen arrangerer strømmetjenesten Paramount+ en spesialvisning av filmen i Norges hovedstad i samarbeid med filmfestivalen Oslo Pix og kulturarenaen Salt. Visningen vil finne sted på kvelden den 10. august på Salt – en unik arena med fantastisk beliggenhet på kaia midt i hjertet av Oslo, med utsikt til både Operahuset og det nye Edvard Munch-museet.

Visningen  av Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark vil finne sted på kvelden den 10. august på Salt.

If adventure has a name…it must be Indiana Jones! Filmen ble opprinnelig lansert av Paramount Pictures i 1981 som et samarbeid mellom George Lucas og Steven Spielberg. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark – eller Jakten på den forsvunne skatten som den heter på norsk – redefinerte action-eventyrsjangeren og gav Harrison Ford en legendarisk status over hele verden. Kombinasjonen av action, vågale stunts, romantikk, spenning og ikke minst komponist John Williams minneverdige musikk gjorde Raiders til en umiddelbar hit, så vel som en av de mest elskede filmklassikerne gjennom tidene. Førti år senere fortsetter den legendariske helten med fedorahatten og pisken å begeistre nye generasjoner av fans.

Raiders tar oss med tilbake til 1936 hvor arkeologen Indiana Jones letter en høyt verdsatt, hellig skatt: Paktens Ark. I løpet av dette spennende eventyret slår Indy seg sammen med den spenstige og tøffe Marion Ravenwood, spilt av Karen Allen, mens nazistene lager problemer for våre helter. Indy må tåle alt fra edderkopper, slanger, feller av alle slag til eksplosjoner i sin søken etter å redde den hellige levningen.

Arkeologen begeistret senere publikum i Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Indiana Jones and the Last Crusade (1989) og Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). De fire filmene har til sammen spilt inn nærmere 2 milliarder dollar på verdensbasis. Den femte filmen i rekken – foreløpig uten tittel – spilles for øyeblikket inn i Storbritannia.

Alle de fire utgitte filmene er tilgjengelig på Paramount+ i Norge og i resten av Norden.