Ethan Coen tar en pause fra filmverdenen

Brødreparet Joel og Ethan Coen har vært en sammensveiset duo siden filmdebuten med Blood Simple i 1984, men nå må Joel Coen må klare seg uten broren en stund.

Joel Coen står alene som manusforfatter og regissør på kommende film, The Tragedy of Macbeth. Det er en god grunn, ifølge brødrenes komponist Carter Burwell:

– Ethan har skrevet og produsert filmer på egen hånd, men dette er første gang Joel har regissert seg selv. Ethan ville bare ikke lage filmer lenger. Han virker fornøyd med det han gjør, og jeg er ikke sikker på hva Joel vil gjøre videre. De har mange manus som de har skrevet sammen som ligger i skuffen. Jeg håper de kanskje kommer tilbake til dem, sier Burwell i en podcast.

Joel Coens The Tragedy of Macbeth med Denzel Washington og Frances McDormand åpner New York Film Festival 24. september.

Ifølge Indiewire har Ethan Coen i år sagt at han vil «ta en pause fra filmverdenen» for å fokusere på andre jobber, inkludert teater. Coen -brødrene står bak publikums og kritikervinnere som filmer som Fargo, The Big Lebowski, No Country For Old Men og sist TV -serien The Ballad of Buster Scruggs.

Joel Coens The Tragedy of Macbeth er en svart -hvit Shakespeare-filmatisering med Frances McDormand og Denzel Washington i hovedrollen, får amerikansk premiere i høst.