Vaksineskeptikere får manusforfatter til å reagere: «Det er en film. Jeg fant på det!»

Akiva Goldsman, manusforfatteren bak zombiefilmen I Am Legend, er lei av at filmen blir brukt av vaksineskeptikere som skremsel mot koronavaksine.

Det skjer etter at New York Times skrev en artikkel om amerikanske selskaper som sliter med å få sine ansatte vaksinert.

2007 -filmen foregår i et rasert New York, hvor Will Smith spiller Robert NeVille, som er helt alene i den øde metropolen. Om natten bryter helvete løs med zombielignende skapninger skapt av et virus som skulle kurere kreft. NeVille er immun, og mens helvete er løs, prøver han å finne andre overlevende slik at de kan drepe viruset sammen.

Redd for å bli zombie

I artikkelen fra New York Times forteller en ansatt at hun er bekymret for å bli vaksinert fordi en vaksine hadde fått karakterene i I Am Legend til å bli zombier. I tillegg står det i artikkelen at andre også har omtalt filmen når de har forklart hvorfor de er skeptiske til vaksinen.

Artikkelen har senere blitt delt på Twitter, og det er her Akava Goldsman har følt seg tvunget til å understreke at filmens plot ikke er virkelighet.

– Åh. Det er en film. Jeg fant på det. Det er ikke sant, skriver manusforfatteren på Twitter.

Akiva Goldsman er kanskje ikke et kjent navn her hjemme, men han står bak flere store manus som Oscar-vinnende A Beautiful Mind, A Time to Kill,  Cinderella Man og Da Vinci-koden.

Virus er problemet i filmen – ikke vaksinen

Filmen, som er basert på en roman med samme navn fra 1954, har blitt brukt flere ganger blant vaksineskeptikere etter man begynte å vaksinere befolkningen.

Det har til og med skjedd, selv om det egentlig ikke er en vaksine, men snarere et modifisert virus i filmen som er grunnen til at New York ligger øde om dagen og er et zombiehelvete om natten.

Flere filmer har blitt dratt inn i diskusjonen av vaksineskeptikerne fordi fde mener handlingen ligner på virkeligheten. Blant annet har filmene Children of Men og The Matrix også blitt brukt til å lage feilinformasjon på nettet.