Ramaskrik viser skrekkfilm på gravfelt

Ramaskrik filmfestival inntar Rise gravfelt i Drivdalen med Stephen King-klassikeren Pet Sematary (1989). Lørdag 23. oktober tenner festivalen faklene og viser kirkegårdsfilmen i skumringen ute på viking-gravfeltet, med en magisk utsikt over Oppdal.

– Du har ikke sett Pet Sematary før du har sett den på et gravfelt! Og nå gir vi deg muligheten til nettopp det, sier festivalsjef Morten Haagensen.

Arenaen er perfekt og ligger sør for Oppdal sentrum, oppe ved inngangen til Vinstradalen, med en fantastisk utsikt over fjellbygda. Funnene som er gjort ved Gravfeltet på Rise, og andre gravfelt i Oppdal, er fra jernalderen; ca. år 300 – 1000. Mange gjenstander stammer fra de britiske øyer. Dette er trolig plyndringsgods fra vikingferder og har kommet til Oppdal enten gjennom handel eller ved at Oppdalinger selv har vært i viking.

– Valget av film var enkelt. Sjelden har vel kombinasjonen film og location vært så god, sier Haagensen. Vi viser selvsagt den originale klassikeren fra 1989. Rammen og atmosfæren skal være sikret, og publikum kan nok ta på seg stillongsen denne gangen.

Ideèn om å vise film på gravfeltet kom rett før sommeren, fra årets plakatkunstner Mali Anette Hoel. Det er hun som eier feltet som ligger tett ved gården og galleriet hennes.
– Dette er en idé for god til å ikke gjennomføre. Da Mali foreslo dette under plakatlanseringen var det bare å starte planleggingen.

Gravfeltet på Rise ligger ca. 12 minutters kjøretur sør for Oppdal sentrum.

Det blir satt opp to busser fra kulturhuset, med en total kapasitet på 100 plasser. Disse bussene er forbeholdt de som har festivalpass og vi vil komme med en påmelding etter hvert. Det er fullt mulig å kjøre selv, kapasiteten på parkeringa er god, og gravfeltet er stort. Mer info om det praktiske kommer etter hvert.

Ramaskrik filmfestival arrangeres fysisk i Oppdal kulturhus 21. – 24. oktober 2021. Fire dager med skrekkfilm i tre saler, gjester fra inn- og utland, quiz og mye moro. Vi markerer vårt 10-års jubileum i 2021.

Festivalens hjemmeside: RAMASKRIK