Udo Kier vender tilbake i Lars von Triers «Riket Exodus»

Nå er det klart at også Udo Kier er tilbake i Lars von Triers Riket Exodus, den tredje og absolutt siste sesongen av den legendariske serien om godt og ondt på Rikshospitalet i København.

Det er allerede kunngjort at gamle bekjente som Ghita Nørby, Peter Mygind og Søren Pilmark samt navnene Bodil Jørgensen, Nicolas Bro, Nikolaj Lie Kaas og Lars Mikkelsen vil være til stede når Lars von Trier følger opp kultserien.

Udo Kier er også tilbake i rollen som den demoniske og deformerte Lillebror.

76 år gamle tyske Udo Kier har fått en kultstatus for sine demoniske roller, og figurert i flere av Lars von Triers produksjoner og totalt mer enn 270 film- og TV-produksjoner over hele verden.

Som 10-åring fikk Laura Christensen sitt nasjonale gjennombrudd i den første sesongen av Riket i rollen som den feilopererte og hjerneskadede Mona. Nå kommer 37-åringen tilbake som Mona for siste gang i Riket Exodus.

Handlingen – kort og godt

Sterkt påvirket av spøkelses-TV-serien Riket, søker søvngjengeren Karen svar på seriens uløste spørsmål for å redde sykehuset fra undergang. Karen sovner en natt og havner på mystisk vis foran Rikshospitalet. Porten til Riket har begynt å åpne seg igjen.

Også Laura Christensen vender tilbake til rollen som i 1994 markerte hennes gjennombrudd på TV – som den feilopererte Mona.

Med Riket Exodus avslutter Lars von Trier sin internasjonalt berømte kultserieklassiker fra 90-tallet: Spøkelseshistorien om sykehuset ved blekedammene, der ondskapen har fått fotfeste, og medisinsk vitenskap har sin daglige kamp med seg selv, med svenskene og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding av skrekk og latter.

Restaurering av Riket

I forbindelse med produksjonen av Riket Exodus har Riket I og II gjennomgått en grundig restaurering, slik at alle sesonger kan sendes i høyeste kvalitet til både gamle og nye fans. Begge de foregående sesongene blir tilgjengelige på Viaplay.

Riket Exodus lanseres som en Viaplay Original og forventes å ha premiere på Viaplay i løpet av 2022.