Jørgen Langhelle gikk bort natt til 3. august 55 år gammel. Det bekrefter tidligere manager Harald Singsaas Dal til VG.

– Det er med stor sorg at vi har fått vite om hans altfor tidlige bortgang, sier hans tidligere manager Harald Singsaas Dal på vegne av seg selv og Langhelles agent Martin Braathen til VG.

Jørgen Langhelle ble 55 år gammel. Til sammen har han vært med i over 50 filmer og tv-serier. I 2002 mottok han Aamot-statuetten for fremragende innsats i norsk filmproduksjon.

Han har en lang filmkarriere bak seg. Langhelle spillefilmdebuterte i 1995 men rollen som Simon Darre i Kristin Lavransdatter. Mange vil huske ham fra filmer og tv-serier som Søndagsengler (1996), Elling (2001), Deadline Torp (2005), Mannen som elsket Yngve (2008), Pionér (2013), Lillyhammer (2015) og Oskars Amerika (2017).

.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen