Nå er det bekreftet – «No Time to Die» får verdenspremiere i London 28. september

Nå er det endelig bekreftet – verdenspremiere på James Bond-filmen No Time to Die blir 28. september i Royal Albert Hall i London.

Daniel Craigs siste rolle som 007 har flere ganger blitt forsinket på grunn av koronapandemien. En melding på filmens offisielle Twitter-konto i dag bekrefter at premieren og lanseringen går som planlagt til tross for økende smittetall flere steder.

Premieren – som vil bli holdt på en tirsdag – kommer to dager før filmen slippes på kino i Storbriannia torsdag 30. september. Norsk premiere er 1. oktober.

Rød løper på Royal Albert Hall

En rekke Bond-premierer har funnet sted på det berømte London-stedet, inkludert 2015’s Spectre der hertugen og hertuginnen av Cambridge deltok.

Det blir en storslått premiere. I følge The Mirror iskal MGM og filmens produsenter ha satt av 10 millioner pund (115 millioner kroner) til arrangementet.

En melding på filmens offisielle Twitter-konto forteller at sDaniel Craig får selskap av  produsentene Michael G Wilson og Barbara Broccoli samt regissør Cary Joji Fukunaga på den røde løperen.

Mange utsettelser

No Time to Die var den første store filmen som ble offer for pandemien da utgivelsen i april 2020 ble presset til november da viruset feide over verden. Premieren ble seinere forsinket flere ganger mens kinoer rundt om i verden forble lukket.

I No Time to Die spiller også Lea Seydoux, Rami Malek, Lashana Lynch og Ana De Armas. Manus som er skrevet av Fleabag-skaperen Phoebe Waller-Bridge.

No Time to Die blir Craigs siste rolle som 007 etter å ha landet rollen for Casino Royale i 2006. Han har også spilt i Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) og Specter (2015).

I filmen har Bond ha forlatt aktiv tjeneste og nyter et rolig liv på Jamaica når hans gamle venn Felix Leiter, spilt av Jeffrey Wright, fra CIA dukker opp og ber om hjelp.

Danny Boyle skulle opprimmelig å regissere, men trakk seg fra prosjektet på grunn av «kreative forskjeller».

Etter filmen nokm en gang ble utsatt fra april  til oktober, gikk det rykter om  at MGM hadde tilbudt den til strømmetjenester for 600 millioner dollar. Bloomberg hadde rapportert at Netflix, Amazon og Apple alle hadde blitt kontaktet om muligheten for at filmen ville bli tilbudt Premium VOD. I følge Deadline.com, var ingen av strømmetjenestene villige til å betele mer enn halvparten av beløpet studioet ville ha.

– Vi kommenterer ikke rykter. Filmen er ikke til salgs. Filmens utgivelse er utsatt til april 2021 for å bevare kinloopplevelsen for filmgjengere, sa en talsperson for MGM til Variety.