Ravenheart filmfestival lander i Oslo

Torsdag denne uka går Ravenheart filmfestival (RIFF) av stabelen for tredje gang, og fyller Cinemateket med en flokk av fantasy, horror, sci-fi og mørke komedier.

– Responsen fra vårt publikum har gjort det enda tydeligere for oss at det er et sterkt ønske og behov for en festival som RIFF i hovedstaden. Vi har lært at tørsten for disse filmene er vanskelig å slukke, derfor ser vi på mulighetene for ekspandering av festival arrangementet ved å legge til en ekstra dag i programmet, forteller festivalarrangør Aladdin Alisic.

Hovedattraksjonen denne gang er muligens Oslopremieren på Eskil Vogts De Uskyldige, en film som ble sterkt mottatt av både publikum og kritikere på Cannes i år. Eskil Vogt vil også være tilstede på festivalen og introdusere visningen.

Dette er derimot ikke den eneste Norgespremien på plakaten, og festivalen kan også friste med den adrenalinpumpende thrilleren fra Spania med tittel Cross the Line, en fransk sortmetall-dokumentar med tittel We are the new Chimeras, og den italienske spenningsfilmen Vera De Verdad om en 9 år gammel jente som snubler over mystiske hendelser i ørkenen. Flere land er også representer i form av en sort komedie fra Kazakhstan, samt den ungarske horrorfilmen Post Mortem.

Programmet inneholder dessuten også tre kultklassikere i form av Memento, Silence of the Lambs, og Escape From New York, som henholdsvis feirer 20, 30, og 40 års jubileum.

Aladdin legger også vekt på årets sjokkfilm fra Sundance, Mother Schmuckers.

Harpo Guit, Yannick Renier, og Maxi Delmelle spiller i Mother Schmuckers av Lenny og Harpo Guit. (Foto Sylvestre Vannoorenberghe)

– Den tar deg med på reisen gjennom slummene i Brussels sammen med to brødre i en «normal» hverdag. Se for deg Dum og Dummere med Belgisk signatur … og enda dummere

I forkant av hver langfilm vil det også bli vist to korte oppvarmingsfilmer som setter stemningen med ytterlige rariteter. Hvis du har sansen for det stutte formatet finner du også en rekke kortfilmer som er delt opp i sjangerbolker, og personlig kan jeg sterkt anbefale disse fra fjorårets festival da de bød på en herlig pose blandet drops fra imponerende filmskapere som vi garantert kommer til å høre mere om i tiden fremover.

Cinema kommer til å være på plass i år igjen og vil levere en rekke flere festivalsaker fremover. Og hvis du dulter borti oss i korridorene til Cinemateket må du gjerne slå av en prat.

Festivalen finner sted på Cinemateket i Oslo og varer fra torsdag den 26. til søndag 29.