«Rutete Ninja 2» slår alle rekorder i Danmark – midt under pandemien

Danskene strømmer til kino. For en uke siden fjernet man alle restriksjonene på danske kinoer. I helgen hadde Rutete Ninja 2 premiere og ble sett av 246 684 – det er tidenes beste åpningshelg for en dansk film.

Danskene lot seg ikke be to ganger da Anders Matthesens Rutete Ninja 2 (Ternet Ninja 2) hadde premiere i helgen – nesten en kvart million mennesker så filmen.Dermed slår animasjonsfilmen alle tidligere rekorder og kan skryte av å ha den største åpningshelgen for en dansk film noensinne.

Med 246 684 billetter solgt i åpningshelgen, slo Rutete Nina 2 Matthesens første Ninja -film, som har hatt den forrige rekorden med 222 760 billetter solgt i åpningshelgen i slutten av 2018.

Åpningshelgen dekker de fire første dagene på kinoen og teller også billetter til forhåndsvisninger. Bare lørdag solgte Rutete Ninja 68 000 billetter, som ifølge Nordisk Film er det høyeste antallet kinobilletter som er solgt for en dansk film på en enkelt dag.

I en pressemelding skriver Nordisk Film i Danmark at selv i sine mest optimistiske prognoser hadde de ikke forutsett at filmen ville slå forgjengeren. Det ble ansett som urealistisk fordi den første filmen hadde premierehelg i juleferien, mens årets film åpnet en solrik helg i august.

Frederik Honoré, leder for Nordisk Film Distribution, kaller det «historisk vakkert».

Besøkstallet gjør at Rutete Ninja 2 allerede er på vei til å bli årets største danske kinosuksess. Filmens skaper, Anders Matthesen, som har skrevet manus til og regissert filmen, sier i en pressemelding at han er både takknemlig og lettet.

“Det var noe av en hastighet å planlegge en premiere midt i en korona -krise med lukkede kinoer og forbud. Men vi håpet det ville være mulig å komme på kino etter sommerferien. Og at kinoene til og med kan tjene noen av pengene de tapte under nedleggelsen, er bare perfekt, sier han.

Forgjengeren, Rutete Ninja, ble sett av totalt nesten en million mennesker i Danmark.