Kristine Kujath Thorp er i gang med «Syk pike»

Kristoffer Borglis nye film, Syk pike, har startet innspilling i Oslo med Kristine Kujath Thorp i hovedrollen.

Etter hybridfilmen DRIB er Kristoffer Borgli tilbake med sin andre kinofilm. Filmen har fått tittelen Syk pike og har nettopp gått i opptak i Oslo med Kristine Kujath Thorp i hovedrollen.

Thorp vant Amanda for beste kvinnelige skuespiller for rollen i Ninjababy. Hun er også kjent for sine store roller i Den største forbrytelsen og den kommende storfilmen Nordsjøen.

Offerrollen

Borgli har selv skrevet manus til filmen. Syk pike er en sort komedie om å bygge karriere på offerrollen. Signe (Kristine Kujath Thorp) nærmer seg tretti og er den minst suksessfulle i sin omgangskrets bestående av unge kreative. Hun føler seg spesielt mislykket da hennes kjæreste plutselig slår gjennom som kunstner, mens hun selv bare jobber på kafé.

En ulykke på jobben setter henne på sporet av et potensielt selvrealiseringsprosjekt: En hund har angrepet en kvinne, og Signe har fått blod over hele seg etter å ha hjulpet til. Umiddelbart tror folk at Signe også er et offer. Misforståelsen fører til en stimulerende opplevelse av oppmerksomhet og omtanke, en rolle hun vil leve i på fulltid. Snart skal det vise seg hvor langt Signe er villig til å gå for å gjenskape seg selv.

I rollen som kunstnerkjæresten Thomas finner vi Eirik Sæther, som selv er kunstner og gjør sin debut som skuespiller. Filmen startet innspillingen 2. august i Oslo. Opptaksperioden varer frem til 10. september, med innspilling i Oslo og Göteborg.

– Jeg skrev en fanmail til Kristoffer for 11 år siden og spurte om jeg kunne være statist fordi jeg syntes han lagde så fete ting, og nå skjer det her! Det er helt rått. Jeg synes prosjektet er særdeles genialt, sier Kristine Kujath Thorp.

Leker med psykisk og fysisk ubehag

– Det er sykt gøy å være i gang med en sykt bra gjeng, både foran og bak kamera, sier Kristoffer Borgli.

Borgli har skapt seg et stort publikum på nett gjennom en rekke kortfilmer, musikkvideoer og reklamefilmer. Filmene har mottatt priser på prestisjetunge festivaler. Spillefilmdebuten DRIB (2017), med bl.a. Brett Gelman, hadde internasjonale premiere på SXSW, og ble prisnominert på Nordisk Panorama.

Den høstet også gode kritikker i magasiner som Indiewire og Filmmaker Magazine. Hans seneste kortfilm Former Cult Member Hears Music For The First Time ble vist i konkurranse i Sundance i 2020. Borgli har siden bosatt seg i LA og har flere internasjonale spillefilmprosjekter på trappene.

Syk pike blir Borglis andre langfilm. Filmen produseres av Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar i Oslo Pictures. Filmen får premiere høsten 2022.