Liv Ullmann og Ane Dahl Torp får hovedrollene i svensk horrorfilm

Liv Ullmann og Ane Dahl Torp får hovedrollene i den kommende  kvinnedrevne horrorfilmen The Nix.

Nyheten ble sluppet på Haugesunds nordiske co-produksjonsmarked. Filmen blir spillefilmdebuten til den svenske talentet Niclas Gillis, flere ganger belønnet for sine amerikanske kortfilmer The Cave og Hold Me Down.

Handlingen er lagt til Dalarna i Sverige i 1868 hvor det råder hungersnød. Filmen er en kvinnedrevet skrekkfilm om den nordiske gamle ånden i skogen – en forfører som lokker kvinner og menn til deres død.

Når Fridas (Elsa Brisinger) far blir funnet død i skogen, beskylder moren Freja (Ane Dahl Torp) henne for å ha fått Guds vrede gjennom synd. I et forsøk på å snu familiens skjebne, ber Frida til skogenes ånder og blir forført av The Nix som tar henne med på fjellet. Det er opp til Freja og til slutt bestemor Flora (Liv Ullmann) å prøve å redde Frida.

Gillis sier til Variety at han var «inspirert av Jobs bok i Det gamle testamente. “Frida er full av håp og drømmer, hun vil at livet skal være rettferdig. Moren hennes Freja var en gang full av håp, men nå bor hun i ruinene av de ødelagte drømmene. I mellomtiden er Flora stoisk. Hun har akseptert og omfavnet livet, slik Friedrich Nietzsche refererer til i ‘Amor Fati’. ”