Blood Simple, Coen-brødrenes hardkokte lavbudsjettfilm, har blitt restaurert digitalt og er klar til å bli gjenoppdaget på bluray og video-on-demand.

Gladnyhet til alle Coen-fans! For første gang slippes Coens -brødrenes debutfilm Blood Simple ut på bluray.

Den voldelige noir -thrilleren fra 1984 er digitalt restaurert, og som bonusmateriale er det også intervjuer med Joel og Ethan Coen samt skuespillerne M. Emmet Walsh og John Getz.

Filmen er full av svart humor mørk humor og har en fantastisk Frances McDormand i hovedrollen.

I filmen tas vi til en nedslitt sted i Texas. Her leier en sjalu bareier en skummel privatdetektiv for å drepe kona og hennes elskere. Men ingenting går som planlagt. Morderen har en hemmelig plan for hvordan han kan tjene mest penger på sitt skitne oppdrag og som drar trioen inn i et djevelsk dobbeltspill der blodet strømmer rikelig.

Blood Simple slippes på bluray og video-on-demand 30. august.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen