Bille August filmatiserer Karen Blixens «Ehrengard» med den danske dronningen som scenograf

I dag annonserer Netflix den kommende filmen Ehrengard, en ny dansk Netflix-film regissert av Oscar-, Golden Globe- og dobbeltvinner av Gullplamen, Bille August. Den danske dronningen står for scenografien.

Siden 1970 har dronning Margrethe II deltatt aktivt i en lang rekke kunstneriske uttrykksformer som malerier, kirketekstiler, akvareller, trykk, bokillustrasjoner, decoupage, scenografi og broderi. På grunn av sitt mangeårige bidrag som scenograf i dansk film, tv og teater er hun æresmedlem i Sammenslutningen af ​​Danske Scenografer.

Filmen er basert på boka Ehrengard, en av Karen Blixens (1885 – 1962) siste verker. Anders August har skrevet manuset, og Marcella Dichmann fra SF Studios er produsent. Jacob Jørgensen og JJ Film har utviklet prosjektet i over ti år.

Om Ehrengard

I eventyrriket Babenhausen blir Cazotte – en ung, selvutnevnt ekspert på kjærlighet – ansatt av rikets slue hertuginne for å hjelpe henne med å sikre en arving. I jakten på den perfekte prinsessen, lærer Cazotte en sjenert og introvert kronprins kunsten å forføre og elske. Men planen slår snart tilbake på dem, når en arving blir unnfanget utenfor ekteskap og den kongelige familien må søke tilflukt i Rosenbad-slottet. Etter hvert får rivaler i kongefamilien øynene opp for den utspekulerte planen, og Cazotte selv blir forelsket i hoffdamen Ehrengard. Sakte, men sikkert innser han at han er langt fra en kjærlighetsekspert.

Fantastisk mulighet

– At Ehrengard nå blir en Netflix-film er en fantastisk mulighet, og jeg gleder meg veldig til å fortelle denne fascinerende historien om forføring og lyst til et globalt publikum, sier Bille August. – Ved å bruke både humor og eleganse har vi ønsket å skape et ubekymret, burlesk, fantastisk og autonomt visuelt univers, hvor Dronningens fantastiske decoupage vil være dominerende i filmens scenografiske uttrykk. Filmen er rett og slett fantastisk.”

Dronning Margrethe II:
-Karen Blixens historier har alltid fascinert meg – med sine estetiske fortellinger, fantasi og bildeskapende verdener, og jeg er veldig glad for å få være en del av dette prosjektet. Man merker at forfatteren har vært kunstner, akkurat som H.C Andersen. Men hvem er Ehrengard?

-Hun er en av Karen Blixen sine mest fascinerende kvinnelige karakterer, og en av de få som har en lykkelig slutt. Intrigene vever seg inn og ut av hverandre og Karen Blixen snurrer karakterene rundt, helt til vi (og de) har blitt helt forvirret. Hvordan vil gåten bli løst? Jeg har forsøkt å tolke Blixen sitt fantastiske univers når jeg lagde decoupagene og kostymene, og jeg gleder meg til å se fortellingen om Ehrengard komme til live på skjermen.