Aamot-statuetten til Thomas Robsahm og Aslaug Holm

Torsdag kveld ble Aslaug Holm og Thomas Robsahm tildelt Aamot-statuetten før festpremieren på filmen a-ha- the Movie på Colosseum i Oslo.

De to har begge har regissert og Thomas har produsert, sammen med Yngve Sæther i Motlys.

Aamot-statuetten er Film & Kinos ærespris og høyeste utmerkelse. Den deles ut til regissører, filmarbeidere, skuespillere eller andre personer som har gjort en fremragende innsats i eller for norsk film- og kinobransje eller norsk filmproduksjon.

Prisen er oppkalt etter kinodirektør og film-politiker Kristoffer Aamot (1889–1955), som var formann i Kommunale kinematografers landsforbund fra 1929, styreformann i Norsk Film AS fra 1935 og formann i Norsk bygdekino fra 1948. Aamot ble tildelt den første prisen i 1955. Den er en bronse-statue av en elg, utformet av Arne N. Vigeland.