24. desember blir det premiere Netflix-filmen Don’t Look Up. Filmen er en svart komedie og science fiction med Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence i hovedrollene.

Som ikke det er nok byr den stjernespekkede filmen også på Meryl Streep, Cate Blanchett og Jonah Hill. Det der med andre ord en riktig kostbar pakke Netflix serverer julaften.

Astronomistudenten Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), og hennes professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), gjør en forbløffende oppdagelse av en komet som kretser rundt i solsystemet. Det ene problemet er at den er i en direkte kollisjonskurs med jorden. Det andre problemet? Ingen ser ut til å bry seg.

Det viser seg at det er ganske utfordrende å advare menneskeheten om en komet som er på størrelse med Mount Everest. Ved hjelp av Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) drar Kate og Randall på en pressetur i håp om å skape oppmerksomhet rundt oppdagelsen de har gjort.

Dette tar dem fra kontoret til den likegyldige presidenten Orlean (Meryl Streep) og hennes upålitelige sønn og stabssjef Jason (Jonah Hill) – til innspillingen av det optimistiske morgenshowet The Daily Rip, med Brie (Cate Blanchett) og Jack (Tyler Perry) som programledere. Det blir en komisk reise; håndteringen av en 24-timers nyhetssending, overbevise mennesker som er besatt av sosiale medier, og en komet som treffer jorda i løpet av seks måneder – hvordan får man egentlig folk til å bare se opp?!

Don’t Look Up er skrevet og regissert av Oscar-vinneren Adam McKay (The Big Short). Rollebesetningen består også av Mark Rylance, Ron Perlman, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Scott Mescudi (aka Kid Cudi), Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis og Tomer Sisley.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen