Mikael Persbrandt viderefører Ernst-Hugo Järegårds åndelige arv i «Riket Exodus»

Mikael Persbrandt er siste stjerne i Lars von Triers oppfølger til 90-tallsserien Riket. Persbrandt spiller rollen som Helmer Jr og får dermed aksle Ernst-Hugo Järegårds åndelige arv.

Det skeive forholdet mellom Danmark og Sverige, som startet i de første sesongene når nye høyder i Riket Exodus, der svenskene på Rigshospitalet har funnet hverandre og sammen har etablert samtalegruppen SA (Swedish Anonymous). De møtes i kjelleren på sykehuset for i hemmelighet å uttrykke frustrasjonene over danskenes joviale og arrogante måte å være på. Etter hvert som ting utvikler seg, spirer et opprør i gruppen.

Mikael Persbrandts karakter er sønn av Ernst-Hugo Järegårds Stig Helmer.

– Det er en stor ære. Jeg prøver ikke å være bedre enn «min far», bare annerledes, sier skuespilleren til TT. Han glir nå inn i rekken med kjente svenske navn i von Triers film: Alexander Skarsgård, Tuva Novotny og Ida Engvoll dukker opp på rollelisten, det samme gjør danske, Ghita Nørby, Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas.

Lars von Trier regisserer de svenske skuespillerne Tuva Nuvotny og Ida Engvoll. De blir en del av et svensk skuespillerteam på «Riget Exodus», som bl.a. teller Mikael Persbrandt og Alexander Skarsgård. PR -foto: Christian Geisnæs

Premiere neste år

Det berømte og prisbelønte Riket finner sted på Rigshospitalet i København og befolket av rene originaler. Serien inneholder merkelige og overnaturlige elementer og var preget av en rå estetikk. Ikke minst ble serien kjent for Ernst-Hugo Järegårds karakter og hans linje ”danskjävlar”, skreket ut  fra Rigshospitalets tak.

– Det rasende klippet, de fantastiske skuespillerne med Ghita Nørby og ikke minst Ernst-Hugo … genialt skummelt og morsomt, sier Mikael Persbrandt til TT.

Riket Exodus spilles inn i høst og forventes å ha premiere i 2022.