Se den første traileren fra Erik Poppes «Utvandrerne»

Erik Poppes nye spillefilm Utvandrerne er en av Skandinavias største filmsatsinger noensinne. SF Studios har nå sluppet de første klippene fra filmatiseringen av Vilhelm Moberg sin dramatiske historie om utvandringen til Amerika.

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika. I denne episke fortellingen følger vi Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres farlige reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika.  Utfordringene er enorme, og noen må ofres for at andre kan overleve.

800.000 nordmenn utvandret til Amerika. Dette er også deres historie. Den første traileren gir en smakebit på dette storslagne og tidløse drama om en livsomveltende reise for å finne et nytt hjem.

I hovedrollene finner vi Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed. I øvrige roller finner vi Sofia Helin, artisten Tove Lo, norske Fredrik Høyer, Stig Henrik Hoff m.fl.

Utfordrende

-Dette er i særklasse det største, aller mest krevende og utfordrende prosjektet jeg har gitt meg i kast med. Jeg er svært stolt over resultatet og hinsides spent på hvordan publikum tar imot filmen, forteller Erik Poppe.

-Jeg har tolket Moberg sine fire romaner om utvandringen til Amerika på min egen måte. Annerledes enn de to fantastiske mesterverkene til Jan Troell der han ga seg i kast med det samme materialet for mer enn 50 år siden, men med like store ambisjoner. Denne gangen er det samlet i én og samme film, og beslutningene jeg måttet ta for å få dette til har måttet være radikale.

-Den dramatiske historien til denne lille familiens valg om å forlate alt og alle for å redde seg selv og sine barn er like relevant for millioner mennesker over hele verden i dag som den gangen: Hvem var vi da og hvem er de nå som benytter seg av retten til å drømme og håpe om et bedre, tryggere og sikrere liv.

Filmen har premiere 28. januar 2022