På søndag er det premiere på Viaplays nyeste originalserie, den norske dramaserien Furia. Alle episodene slippes på strømmetjenesten samme dag.

Furia er høstens største dramaserie hos Viaplay. I rollene finner vi blant Pål Sverre Hagen, Ine Marie Wilmann, Trond Espen Seim, Preben Hodneland og Henrik Mestad.

I hovedrollen finner vi Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann. Ragna (Ine Marie Wilmann) jobber på Romsdalens flotteste turiststed, men lever et mørkt liv på nettet i det skjulte. Til det samme stedet ankommer politimannen Asgeir (Pål Sverre Hagen), som sammen med datteren må holde en lav profil, i skjul for den russiske mafiaen.

Den Monster-produserte serien er skapt av Emmy-vinner Gjermund Stenberg Eriksen (Mammon), og er en reise inn til hjertet av de mørkeste miljøene på det europeiske kontinentet – hvor høyreekstremisme og fremmedfrykt forsøker å forme framtiden.

Furia er laget av Monster Scripted som er kjent for noen av Norges aller største dramasuksesser i nyere tid som Viaplay-suksessen Pørni, Nobel, Halvbroren, Unge Lovende og Grenseland.

Serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen vant internasjonal Emmy for beste dramaserie i 2017 for Mammon 2. Konseptuerende regissør er Magnus Martens, som inntil nylig har jobbet med en nysatsing fra Walking Dead-universet. Furia er co-produsert sammen med tyske X filme og  Lars Kraume har regi på 3 episoder.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen