På søndag er det premiere på Viaplays nyeste originalserie, den norske dramaserien Furia. Alle episodene slippes på strømmetjenesten samme dag.

Furia er høstens største dramaserie hos Viaplay. I rollene finner vi blant Pål Sverre Hagen, Ine Marie Wilmann, Trond Espen Seim, Preben Hodneland og Henrik Mestad.

I hovedrollen finner vi Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann. Ragna (Ine Marie Wilmann) jobber på Romsdalens flotteste turiststed, men lever et mørkt liv på nettet i det skjulte. Til det samme stedet ankommer politimannen Asgeir (Pål Sverre Hagen), som sammen med datteren må holde en lav profil, i skjul for den russiske mafiaen.

Den Monster-produserte serien er skapt av Emmy-vinner Gjermund Stenberg Eriksen (Mammon), og er en reise inn til hjertet av de mørkeste miljøene på det europeiske kontinentet – hvor høyreekstremisme og fremmedfrykt forsøker å forme framtiden.

Furia er laget av Monster Scripted som er kjent for noen av Norges aller største dramasuksesser i nyere tid som Viaplay-suksessen Pørni, Nobel, Halvbroren, Unge Lovende og Grenseland.

Serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen vant internasjonal Emmy for beste dramaserie i 2017 for Mammon 2. Konseptuerende regissør er Magnus Martens, som inntil nylig har jobbet med en nysatsing fra Walking Dead-universet. Furia er co-produsert sammen med tyske X filme og  Lars Kraume har regi på 3 episoder.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen