Dramaserien «Furia» med På Sverre Hagen er Viaplays store høstsatsing

På søndag er det premiere på Viaplays nyeste originalserie, den norske dramaserien Furia. Alle episodene slippes på strømmetjenesten samme dag.

Furia er høstens største dramaserie hos Viaplay. I rollene finner vi blant Pål Sverre Hagen, Ine Marie Wilmann, Trond Espen Seim, Preben Hodneland og Henrik Mestad.

I hovedrollen finner vi Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann. Ragna (Ine Marie Wilmann) jobber på Romsdalens flotteste turiststed, men lever et mørkt liv på nettet i det skjulte. Til det samme stedet ankommer politimannen Asgeir (Pål Sverre Hagen), som sammen med datteren må holde en lav profil, i skjul for den russiske mafiaen.

Den Monster-produserte serien er skapt av Emmy-vinner Gjermund Stenberg Eriksen (Mammon), og er en reise inn til hjertet av de mørkeste miljøene på det europeiske kontinentet – hvor høyreekstremisme og fremmedfrykt forsøker å forme framtiden.

Furia er laget av Monster Scripted som er kjent for noen av Norges aller største dramasuksesser i nyere tid som Viaplay-suksessen Pørni, Nobel, Halvbroren, Unge Lovende og Grenseland.

Serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen vant internasjonal Emmy for beste dramaserie i 2017 for Mammon 2. Konseptuerende regissør er Magnus Martens, som inntil nylig har jobbet med en nysatsing fra Walking Dead-universet. Furia er co-produsert sammen med tyske X filme og  Lars Kraume har regi på 3 episoder.