Et brutalt drap i Oslo med forgreininger til 1800-tallets England reiser spørsmål om Jack the Ripper kan ha fremvandret til nåtiden. Lars og Alfhildr innser snart at hvis de skal få has på morderen, kan de stole kun på hverandre.

Krista Kosonen og Nicolai Cleve Broch er tilbake i hovedrollene som Alfhildr og Lars. Vi får også et gjensyn med Tobias Santelmann (Olav den Hellige), Stig Henrik Hoff (Tore Hund), Ragnhild Gudbrandsen (Wenche), Stig Amdam (Harald), Agnes Kittelsen (Marie), Ylva Bjørkaas Thedin (Ingrid), Kyrre Haugen Sydness (Gregers) og Pål Sverre Hagen (Doktoranden).

Foto: Lars Olav Dybvig

Parallelt med etterforskningen må Lars håndtere familiær uro når datteren hooker opp med en norrøn værmann, og Alfhildr kommer i kontakt med en mystisk volve, som viser seg å ha viktig kunnskap om Alfhildrs bakgrunn. For Norges evige konge, Olav Haraldsson, blir tilværelsen i nåtida helt annerledes enn han har sett for seg.

Herman Flesvig (Sturla) er ny i castet denne sesongen, så vel som flere internasjonale skuespillere: Hedda Stiernstedt (Volven), Paul Kaye (John Roberts), Billy Postlethwaite (Issac), Ann Akin (Precious Clark), Jade Anouka (Adepero) og Philip Rosch (Henry).

Foto: Lars Olav Dybvig

Beforeigners er skapt og skrevet av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin og regissert av Jens Lien.

Beforeigners sesong 2 har premiere på HBO Max i desember.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen