Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon, and George Harrison in THE BEATLES: GET BACK. Photo courtesy of Apple Corps Ltd.

Disney+ har sluppet traileren til Peter Jacksons «The Beatles: Get Back»

I dag slapp Disney+ traileren for den kommende tredelte dokumentarserien The Beatles: Get Back, regissert av Peter Jackson.

Filmen er satt sammen av tidligere ikke viste og restaurerte opptak. Dokumentarens mål er å gi det mest intime og ærlige innblikket i den kreative prosessen og forholdet mellom John, Paul, George og Ringo som noen gang er filmet.

The Beatles: Get Back rulles ut over tre dager, 25., 26. og 27. november 2021 på Disney+.

Den tre ganger Oscar-vinnende Peter Jackson tar publikum tilbake i tid til bandets innspillingsøkter i januar 1969. , som ble et sentralt øyeblikk i musikkhistorien. Dokumentarene viser The Beatles ’kreative prosess mens de prøver å skrive 14 nye sanger som forberedelse til deres første livekonsert på over to år.

Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon, og George Harrison in THE BEATLES: GET BACK. Foto Apple Corps Ltd.

Ukjente opptak

Overfor en nesten umulig frist, blir de sterke vennskapsbåndene som deles av John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr satt på prøve. Dokumentarene er satt sammen av nærmere  60 timer med tidligere ikke sette opptak skutt over 21 dager, regissert av Michael Lindsay-Hogg i 1969, og fra mer enn 150 timer med upubliserte lydopptak, hvorav de fleste har vært låst i et hvelv i over et halvt århundre.

Jackson er den eneste personen på 50 år som har fått tilgang til denne Beatles -skattekammeret, som alle nå har blitt briljant restaurert.

Det som dukker opp er et utrolig intimt portrett av The Beatles, som viser hvordan de med ryggen mot veggen fortsatt kunne stole på vennskap, godt humør og kreativt geni. Mens planer sporer av og forhold blir satt på prøve, blir noen av verdens mest ikoniske sanger komponert og fremført.

Dokumentarfilmene inneholder – for første gang i sin helhet – The Beatles siste liveopptreden som gruppe, den uforglemmelige takkonserten på Londons Savile Row, i tillegg til andre sanger og klassiske komposisjoner som er omtalt på bandets to siste album, Abbey Road og Let it be.