Verdens Verste Menneske Oslo Pictures Joachim Trier Renate Reinsve Herbert Nordrum Anders Danielsen Lie Producent Andrea Berentsen Ottmar

New York Times har «Verdens verste menneske» som Oscar-favoritt

Bransjebibelen Variety og New York Times har Joachim Triers Verdens verste menneske som favoritt til Oscar i sine forhåndsspådommer om hvilke filmer som vil kjempe om en Oscar-pris  for «Beste internasjonale film» i mars neste år.

Fredag har filmen premiere på kinoer over hele Norge.

Etter pris i Cannes og visninger på store internasjonale festivaler trekker ledende bransjemagasiner frem «Verdens verste menneske» som en sterk kandidat til Oscar-pris for beste internasjonale film. Renate Reinsve nevnes av en rekke magasiner som en skuespiller det er verdt å være særlig oppmerksom på.

I dag har filmen premiere i 150 saler i Frankrike. Og fredag er det premiere på kinoer over hele Norge.

Beste skuespillerinne i Cannes

Joachim Triers femte film fikk en knallsterk verdenspremiere i Cannes i juli da Renate Reinsve fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller. Dette er første gang en norsk film har vunnet pris på verdens største og mest prestisjetunge festival. Deretter har filmen blitt vist på en lang rekke festivaler, bl.a. i Toronto, New York og London.

Renates tolkning av rollen som Julie omfavnes i rosende ordelag fra toneangivende magasiner og aviser. Hun trekkes frem i Oscar-spekulasjonene sammen med navn som Kristen Stewart, Jessica Chastain, Frances McDormand, Pénelope Cruz, Nicola Kidman og Lady Gaga.

– Denne gangen har vi oppnådd en x-faktor, det man drømmer om når man lager film. At en pluss en blir noe mer enn to. Filmen har begeistret kritikere og publikum. Nå lever den litt sitt eget liv, og sprer seg rundt i verden. Også her hjemme er interessen formidabel. Nå gjør vi ikke annet enn å glede oss til dele filmen med publikum her hjemme, sier produsent Thomas Robsahm.