Det er nå offisielt bekreftet: Squid Game er den mest sette Netflix-serien noensinne noensinne. Med 111 millioner seere de første fire ukene, overgår seriens popularitet både The Witcher og Stranger Things.

Til dags dato har kostymedramaet Bridgerton vært den mest sette serien med 82 millioner seere i løpet av de fire første ukene. (Da må du huske at Netflix teller alle som har sett minst 2 minutter som seer.)

Den sørkoreansk skrekkserien, som kom fra ingensteds gikk rett inn på på Topp 10 -listen i Norge. Squid Game har  tatt hele verden med storm. Den er nok et bevis på at fremmedspråk  og ingen Hollywood-stjerner ikke trenger å være et hinder for internasjonale suksess på Netflix. Tidligere har både spanske La Casa de Papel og tyske Dark blitt globale hits på strømmetjenesten.

Nå gjenstår det å se om Netflix og skaperne av serien klarer å bli enige om sesong 2 av Squid Game.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen